Γράφει η Μορφούλα Ντέμπλα

Το 7ο Parthenώn Film Festival 2022 επιστρέφει δυναμικά από την Παρασκευή 8 έως και την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022, στο χώρο που όλοι αγαπήσανε και δεν είναι άλλος από την πλατεία του παραδοσιακού οικισμού του Παρθενώνα.

Τρεις μέρες γεμάτες από εικόνες, ήχους, χρώματα. Τρεις μέρες γεμάτες σινεμά με το μεράκι και τη ζεστασιά των διοργανωτών του, θα ομορφύνουν και το φετινό καλοκαίρι των επισκεπτών του.

Σε αυτόν τον παραδοσιακό γραφικό οικισμό της Σιθωνίας, τον Παρθενώνα, στην πλατεία του, που θαρρείς πως δεν την έχει αγγίξει ο χρόνος, όσοι βρεθούν θα ξαναζήσουν στιγμές μοναδικές.

Ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα το ταξίδι! Περιπλανήσεις για δύο, οικογενειακά road trips, μοναχικές αναζητήσεις, το σινεμά σαν προορισμός και σαν σημείο εκκίνησης.

Ένα σινεμά στο χωριό που πλέον έχει γίνει θεσμός και πολλοί είναι αυτοί που το περιμένουν κάθε χρόνο με την ίδια λαχτάρα και αγωνία. Γιατί δεν είναι ένα απλό σινεμά. Είναι το πάθος των ανθρώπων που κρύβεται  πίσω από αυτό και κρατά αναμμένη την φλόγα! Είναι η παρέα πέντε παιδικών φίλων που μπορεί να μην ζούνε πλέον μόνιμα στον Νέο Μαρμαρά, αλλά η αγάπη τους για τον τόπο, τα κοινά τους όνειρα, οι προσδοκίες και η ανάγκη για την προβολή της τέχνης του κινηματογράφου στην περιοχή τους, είναι αυτά που κάθε καλοκαίρι τους φέρνουν κοντά και ανανεώνουν το ραντεβού τους στον χώρο των παιδικών τους χρόνων.

«Η ανταπόκριση του κόσμου και το μεγάλο ενδιαφέρον για το ”Parthenώn film festival, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε δυναμικά και να σχεδιάζουμε από τώρα την επόμενη φορά, το επόμενο κινηματογραφικό ταξίδι», λέει στο XalkidikiPolitiki o πρόεδρος του θερινού φεστιβάλ, Άγγελος Μαλλίνης.

Ο ίδιος μάλιστα αποκαλύπτει ότι εδώ και ένα μήνα υπάρχει τεράστια ζήτηση για δωμάτια στον Νέο Μαρμαρά εν όψει του φεστιβάλ, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι ξενώνες στον Παρθενώνα είναι κλεισμένοι μήνες πριν και είναι όλοι γεμάτοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το φεστιβάλ, , κάθε χρόνο είναι διαφορετικό, αλλά οι στιγμές που χαρίζει τόσο στους ίδιους τους διοργανωτές του, όσο και στο κοινό του, είναι πάντα δυνατές.

«Για φέτος, καλεσμένοι μας θα είναι τρεις ποιητές της νεότερης γενιάς της Θεσσαλονίκης, ώστε να προλογίσουν τις ταινίες του προγράμματός μας. Εκτός από τον Χρήστο Πολίτη τις ταινίες θα προλογίσουν οι: Ιωάννα Λιούτσια, Γιώργος Αλισάνογλου και Γιώργος Σαράτσης», αναφέρει ο κ. Μαλλίνης.

Το Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό έχει ελεύθερη είσοδο για όλους, δωρεάν αναψυκτικό και ποπ-κορν και είναι σημαντικό να αναφερθεί πως φέτος, -για πρώτη φορά-  στην πρεμιέρα θα υπάρξει welcome κρασί από τα φημισμένα αμπέλια του Porto Carras.

Θαρρείς πως η αγάπη του κόσμου κάθε φορά μεγαλώνει για αυτό το γεγονός, αφού έρχονται σε αυτό επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Είναι και αυτό το πανέμορφο χωριό που με την πρώτη ματιά σε μαγνητίζει και σου κλέβει την καρδιά. Αλλά είναι και αυτό το θερινό φεστιβάλ που θες ξανά και ξανά να το ζήσεις όπως ακριβώς την πρώτη φορά που πήγες και χάθηκες στον κόσμο του παραμυθιού του!