Με ανακοίνωσή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο 25χρονος Ιταλός αναβάτης της Ducati και 4ος στην βαθμολογία πρωταθλήματος αυτή την στιγμή, επιβεβαιώνει τα Ισπανικά μέσα που ανέφεραν εχθές πως είχε τροχαίο ατύχημα.

Στην διενέργεια ελέγχου της τροχαίας ο Bagnaia απέτυχε στην διαδικασία του αλκοτέστ και του έγινε επιτόπου αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης. Στο τροχαίο δεν εμπλέκονταν άλλα οχήματα, συνεπιβάτες ή πεζοί και ο ίδιος δεν τραυματίστηκε πέρα από κάποιες αμυχές.

Το ιστορικό, όπως μετέδωσε ισπανική τοπική εφημερίδα και αργότερα επιβεβαίωσε ο ίδιος έχει ως εξής: Βρισκόμενος σε μπαρ της περιοχής με φίλους, γιόρταζε την νίκη του στον τελευταίο αγώνα των MotoGP όταν στις 03:00 τα ξημερώματα αποφάσισε να αποχωρήσει μόνος. Πλησιάζοντας στην κυκλική διασταύρωση έχασε τον έλεγχο του Citroen C4 που οδηγούσε με τους εμπρός τροχούς να βρίσκονται εκτός δρόμου στο χαντάκι και το όχημα να ακινητοποιείται. Περιπολικό της τροχαίας που διενεργούσε περιπολία στην περιοχή πήρε κατάθεση από τον Bagnaia και στην συνέχεια διενήργησε αλκοτέστ στο οποίο βρέθηκε με 0.87mh/l αλκοόλ όταν το όριο είναι 0.25mg/l και του έγινε επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης.

Francesco “Pecco” Bagnaia

Ως επισκέπτης στην Ισπανία και καθώς ήταν η κατανάλωση αλκοόλ ήταν πάνω από το διπλάσιο, ο Bagnaia παραπέμπεται σε δίκη κατά την οποία αναμένεται να έχει μεγαλύτερη ποινή.

Η αγωνιστική του δράση δεν επηρεάζεται καθώς δεν απαιτείται δίπλωμα οδήγησης για να αγωνιστεί κανείς στις πίστες των MotoGP, ιδιαίτερα από την στιγμή που οι πρωτοκλασάτοι αναβάτες όπως ο Pecco Bagnaia, έχουν ξεκινήσει την αγωνιστικής τους καριέρα από πολύ μικρή ηλικία, μόλις 5-6 ετών.

Ωστόσο σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποια αντίδραση από την FIM, όταν όμως προχωρήσει το αστικό μέρος της υπόθεσης και ολοκληρωθεί η δίκη στην Ισπανία, για τον νεαρό Ιταλό αναβάτη. Να θυμίσουμε πως τα MotoGP διανύουν αυτή την στιγμή το προκαθορισμένο τους καλοκαιρινό διάλειμμα που διαρκεί όλο τον Ιούλιο, με την δράση να επιστρέφει τον Αύγουστο, διαφορετικά ο Bagnaia δεν θα διασκέδαζε στην Ibiza με το πρόγραμμα να είναι ιδιαίτερα αυστηρό όλη την διάρκεια του έτους και όχι μόνο μέσα στην αγωνιστική σεζόν.

Francesco “Pecco” Bagnaia

Ο ίδιος απευθύνθηκε στο κοινό των MotoGP δηλώνοντας μετανιωμένος, τονίζοντας πως δεν συνηθίζει να καταναλώνει αλκοόλ, πόσο μάλλον όταν είναι να οδηγήσει και στέλνοντας κοινωνικό μήνυμα πως η συμπεριφορά του δεν πρέπει να είναι παράδειγμα.

Πηγή: ethnos.gr