Την Παρασκευή 8 Ιουλίου και ώρα 21.30 στο ανοιχτό θέατρο του Πολυγύρου θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση “Ματωμένη Μικρασία”.

Οι κάτοικοι της Τρίγλιας Βιθυνίας, που δημιούργησαν τη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής, βίωσαν τον πόνο, τη βία και τον ξεριζωμό και οι απόγονοι τους διηγούνται όλα τα γεγονότα εκείνης της τραγικής περιόδου.

Λίγα λόγια το έργο: Οι ηθοποιοί σε ρόλο προσφύγων που επιβίωσαν της Γενοκτονίας, αναβιώνουν με συγκλονιστικό τρόπο τις περιπέτειες των Ελλήνων της Μικράς Ασίας κατά τη διάρκεια εκείνης της ταραγμένης περιόδου. Το έργο μεταφέρει τον θεατή στην πραγματικότητα της εποχής εκείνης, με τον αέρα, τους ήχους, τις μυρωδιές, τις εικόνες της καθημερινότητας των διαφόρων εθνικοτήτων που ζούσαν στα παράλια της Μικράς Ασίας, όπως επίσης και τον πόνο, τη βία και τις αδυσώπητες συνθήκες του πολέμου. Η παράσταση πλαισιώνεται από μουσική και ζωντανή εκτέλεση τραγουδιών της εποχής από επαγγελματίες τραγουδιστές και σύμφωνα με το πνεύμα του έργου.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανών (παράρτημα Ν. Τρίγλιας Χαλκιδικής) με τη συνεργασία του Συλλόγου Μικρασιατών Θρακιωτών «Τα Μικράλωνα».

Πρόκειται για διασκευή του εμβληματικού έργου της Διδούς Σωτηρίου “Ματωμένα Χώματα” σε σκηνοθεσία – διασκευή Ζουμπούλη Παπαπαρασκευά.

Γενική είσοδος 5€, ανηλίκων 3€ για την ενίσχυση του Συλλόγου.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό θέατρο του Πολυγύρου.

*Σχετική ανακοίνωση θα αναρτηθεί νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας.