Σε ανακοίνωση προέβη η κοινότητα της Συκιάς σχετικά με τις ομπρέλες και τον λοιπό εξοπλισμό θαλάσσης, που βρίσκονται μόνιμα τοποθετημένα στον αιγιαλό για ιδιωτική χρήση.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

«Τα αντικείμενα του θέματος όταν τοποθετούνται μόνιμα στον αιγιαλό – παραλία παραβιάζουν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους, διότι στερούν το δικαίωμα χρήσης της κοινόχρηστης έκτασης που καταλαμβάνουν από όλους, εκτός του ιδιοκτήτη τους που τα τοποθέτησε εκεί. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του ν. 2971/2001,(άρθρο 1 και πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 2).
Συνεπώς όσοι τοποθετούν μόνιμα στον αιγιαλό – παραλία ομπρέλες – καθίσματα κλπ αντικείμενα για εποχική χρήση, είναι αυθαίρετοι κάτοχοι κοινόχρηστης έκτασης και σε βάρος τους λαμβάνονται μέτρα σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν.2971/2001.
Δεδομένων των παραπάνω και σε συνδυασμό με το άρθρο 10 της υπ αρ. 47458/ΕΞ 2020/15-5-2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β’ 1864/2020, όπου ορίζεται ότι: οι Δήμοι έχουν το δικαίωμα να αποσύρουν τα αντικείμενα του θέματος, στο πλαίσιο της υποχρέωσης τους για καθημερινό καθαρισμό των εν λόγω κοινόχρηστων χώρων.
Παρακαλείσθε όσοι έχετε τοποθετήσει μόνιμα αντικείμενα στον αιγιαλό να τα απομακρύνετε εντός τριών ημερών. Μετά το πέρας της ημερομηνίας, συνεργεία του Δήμου θα αποσύρουν τα αντικείμενα του θέματος».