Τον κίνδυνο υποχώρησης τμημάτων της Ε.Ο. Κασσανδρείας Παλιουρίου αποτρέπουν πλέον τα έργα που εκτελεί η αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής.

«Αποφασίσαμε στο πλαίσιο της συντήρησης των εκτάκτων αναγκών να κάνουμε το εν λόγω έργο για να μην έχουμε ανάλογα προβλήματα. Είναι παρεμβάσεις που διασφαλίζουν τη διέλευση των ανθρώπων που μετακινούνται στο εσωτερικό δίκτυο του νομού», τόνισε ο κ. Ιωάννης Γιώργος, αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής.

Όπως είπε, σημειακές παρεμβάσεις θα κάνουμε σε όλο το μήκος του δικτύου που είναι της αρμοδιότητας της αντιπεριφέρειας. Μάλιστα ο κ. Γιώργος επεσήμανε τους κινδύνους που υπάρχουν σε πολλά σημεία των δρόμων στα Ν. Μουδανιά, στη Σιθωνία ή και την Ουρανούπολη, λόγω της διάβρωσης των πρανών που χρειάζονται έργα αντιστήριξης.

Ανάλογη είναι και η παρέμβαση που εκτελέστηκε στο αρχαίο λιμάνι της Ν. Σκιώνης σε συνεργασία και συνεννόηση πάντα με την αρχαιολογία. Εκεί τοποθετήθηκε τοιχίο αντιστήριξης, τόσο για την επαρχιακή οδό όσο και για τη διάβρωση της ακτής από τη θάλασσα.

Στο νότιο άκρο της χερσονήσου Κασσάνδρας εκτελούνται και ασφαλτοστρώσεις από την αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής, που συνολικά για την περιοχή φτάνουν στα 50 χιλ. τ.μ. ενώ άλλα τόσα περίπου έγιναν στη Σιθωνία. «Επιλέγουμε να εργαζόμαστε στο άκρο της Κασσάνδρας που έχει λιγότερη κίνηση, ενώ ήδη προ μηνών ολοκληρώσαμε αυτές τις παρεμβάσεις σε τουριστικές περιοχές όπως η Καλλιθέα», τόνισε ο κ. Γιώργος.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι ανάλογα έργα συντήρησης και παρεμβάσεων στο οδικό κύκλωμα της Χαλκιδικής είχαν να γίνουν εδώ και 50 χρόνια. Τώρα θα δοθεί η ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες να διασχίσουν, όπως είπε, τους δρόμους του νομού με άνεση και ασφάλεια.