Στην γιορτή της Σαρδέλας στα Νέα Μουδανιά παρεβρέθηκε ο Γρηγόρης Τάσιος, την Κυριακή.

“Σήμερα γιορτάζουμε την πλούσια αλιευτική παράδοση του τόπου μας που φέρανε στη Χαλκιδική οι Μικρασιάτες Έλληνες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή πριν 100 χρόνια συνεχίζοντας την παράδοση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τάσιος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Προέδρου της ΠΟΞ, Γρηγόρη Τάσιου: 

“Στη μεγάλη γιορτή των Νέων Μουδανιών, τη Γιορτή της Σαρδέλας βρέθηκα σήμερα. Μία γιορτή που ξεκίνησε το 1980 από τον Πολιτιστικό σύλλογο «Ο ΦΑΡΟΣ» και συνεχίζεται σχεδόν αδιάλειπτα μέχρι σήμερα με πλήθος πολιτιστικών δρώμενων που διαρκούν 8 ημέρες και κορυφώνονται με την ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ.

” Σήμερα γιορτάζουμε την πλούσια αλιευτική παράδοση του τόπου μας που φέρανε στη Χαλκιδική οι Μικρασιάτες Έλληνες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή πριν 100 χρόνια συνεχίζοντας την παράδοση. Και κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα από τα μεγαλύτερα αλιευτικά κέντρα στην Κεντρική Μακεδονία και μία από τις μεγαλύτερες ιχθυόσκαλες της Μεσογείου που διακινεί τόνους σαρδέλας, εντός και εκτός Ελλάδας. Ήταν μία όμορφη γιορτή γεμάτη από μυρωδιές της ψητής σαρδέλας, ζωντανή μουσική και χορό και μία αφορμή για να βρεθούμε από κοντά με τους συντοπίτες μου, να συζητήσουμε και να διασκεδάσουμε. Και συνέχεια της βραδιάς στην Νέα Καλλικράτεια για τις εκδηλώσεις του 1ου γαστρονομικού φεστιβάλ που αναβλήθηκαν χθες λόγω καιρού. Όλοι μία παρέα, εθελοντές, πολιτιστικοί σύλλογοι, κάτοικοι κ επισκέπτες σε μία γιορτή πολιτισμού και γαστρονομίας. Ένα εξαιρετικά πετυχημένο φεστιβάλ κατεβάσει αυλαία σήμερα έχοντας ως όραμα να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και να καταστεί ένας ετήσιος θεσμός”.