Μια νέα σεξιστική επίθεση εις βάρος γυναίκας για το ντύσιμό της ήλθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά περιστατικό που σημειώθηκε σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ.

Όπως αναφέρει το thesstoday, το συμβάν σημειώθηκε στις 20:15 το βράδυ της Δευτέρας, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν ο οδηγός αντίκρισε τη γυναίκα προχώρησε σε ένα άνευ προηγουμένου σχόλιο για την εμφάνισή της. Μάλιστα, της ζήτησε να ντύνεται πιο ευπρεπώς στο λεωφορείο, επειδή η γυναίκα είχε επιλέξει να φορέσει ένα μπουστάκι.

Ακολούθησε ένταση και με άλλους επιβάτες, ενώ η γυναίκα ξέσπασε σε λυγμούς εξαιτίας του σχολίου.

Στο σημείο, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, έφτασαν ο σύντροφος και η μητέρα της γυναίκας, η οποία είπε στον οδηγό ότι «το κορίτσι θα ντύνεται όπως θέλει».

Ο οδηγός του ΟΑΣΘ κάλεσε την αστυνομία, με δυνάμεις της ΔΙΑΣ να φτάσουν στο σημείο. Τότε, τον ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που να σχετίζεται με το ντύσιμο των επιβατών των ΜΜΜ.
Από την πλευρά του ΟΑΣΘ, καταδικάζει μέσω του ThessToday.gr το περιστατικό.

Όπως υποστηρίζει, δεν έχει εκδοθεί –ούτε πρόκειται να εκδοθεί- κάποια οδηγία που να σχετίζεται με την εμφάνιση των επιβατών.

Πηγές του ΟΑΣΘ, υπογραμμίζουν, δε, ότι οδηγός έπραξε μεμονωμένα κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας και ήδη έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.