Η πρώτη μουσική Τετάρτη ξεκίνησε εχθές στην πλατεία του δημαρχείου στον Πολύγυρο όπου  ήταν αφιερωμένη στο έντεχνο και στο λαϊκό τραγούδι.

Γύρω στις 21:00 το βράδυ η πλατεία γέμισε από κόσμο, φωνές, χρώματα, ηχούς και από μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Είχε γεμίσει με κόσμο που περίμενε να ταξιδέψει μουσικά, να ξεφύγει από την καθημερινή ρουτίνα και να απολαύσει την βραδιά με καλή παρέα.

«Αυτή είναι η επίσημη πρώτη μουσική μας Τετάρτη! Φέτος ξεκινάμε με πολύ καλούς οιωνούς τις εκδηλώσεις στην πόλη, γιατί έχουμε αποφασίσει να “φέρουμε” τις εκδηλώσεις λίγο πιο κοντά στους πολίτες», λέει στο XalkidikiPolitiki η σύμβουλος κοινωνικών δράσεων και πολιτισμού του δήμου Πολυγύρου, Έφη Κελιαφάνου για το ξεκίνημα της διοργάνωσης.

Η ίδια φανερά ικανοποιημένη για την ανταπόκριση του κόσμου αναφέρει ότι οι μουσικές στις πλατείες του Πολυγύρου θα είναι κάθε Τετάρτη, κάθε φορά και σε διαφορετική πλατεία: «Θα βολτάρουμε μουσικά σε όλες τις πλατείες του Πολυγύρου κάθε Τετάρτη, όμως δεν θα αφήσουμε και εκτός τις δημοτικές μας κοινότητες. Θα υπάρξουν και εκεί σύντομα δυνατές, μουσικές βραδιές».

Η κα. Κελιαφάνου μάλιστα γνωστοποίησε ότι θα ακολουθήσει και ένα πολιτιστικό τριήμερο με βάση την γαστρονομία: «Θα πραγματοποιηθούν γευστικές δοκιμές και τοπικοί παραγωγοί θα εκθέτουν τα προϊόντά τους στο κοινό».

Αφού η ίδια αναφέρθηκε και σε άλλες παράλληλες εκδηλώσεις τις οποίες θα πλαισιώσουν μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο στόχος τους ήταν η επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά και να δούνε τον κόσμο χαρούμενο.

«Την επόμενη Τετάρτη δεν θα είμαστε σε κάποια πλατεία, γιατί θα είμαστε στα πανηγύρια. Θα είναι η μόνη Τετάρτη που θα απέχουμε από τις πλατείες», κατέληξε η κα. Κελιαφάνου, ενώ σημείωσε ότι πάντα θα υπάρχει σχετική ενημέρωση από πριν για το χώρο (πλατεία) που θα λαμβάνουν χώρα οι μουσικές Τετάρτες!