Στην τέλεση των εγκαινίων των έργων: “Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών οικισμού Ν. Καλλικράτειας” και “Εσωτερική οδοποιία τμημάτων οδών της Δημοτικής Ενότητας Καλλικράτειας”, προχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης  ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελευθέριος Αυγενάκης, που από το πρωί της ίδιας μέρας είχαν επαφές με δημάρχους της Χαλκιδικής.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς τόνισε: “Ως δήμαρχος είχα την υποχρέωση να μην αρκεστώ στα όσα ακούω, αλλά να ζητήσω κάποια πράγματα. Πρώτον, έθεσα το έργο του προαστιακού που θα ενώσει Θεσσαλονίκη και Ν. Μουδανιά – με ενδιάμεσους σταθμούς – που είναι επιτακτική ανάγκη. Επίσης έθεσα το θέμα της υδροδότησης του δήμου από το Φράγμα του Χαβρία, αλλά και την επέκταση του λιμανιού των Ν. Μουδανιώνκαθώς και χάραξη λωρίδας έκτακτης ανάγκης στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών. Αυτά είπα και χαριτολογώντας τους ζήτησα να μας τα φτιάξουν και ας μας αφήσουν μόνους μετά να φέρουμε εμείς ανάπτυξη στον τόπο“.

Ο κ. Καρράς μίλησε για τα έργα σε Ν. Καλλικράτεια και Ν. Μουδανιά. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η εξέλιξη της χρηματοδότησης που ήρθε για τη μετατροπή του γηπέδου Ν. Ηράκλειας σε γήπεδο ρίψεων. 

Τέλος, ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς ανακοίνωσε ότι ένα έργο που ήταν απόλυτη προτεραιότητα του δήμου αλλά και απόλυτη αναγκαιότητα θα αρχίσει σύντομα να υλοποιείται. Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κας Μαρίας Έλλης Γεράρδη, χρηματοδοτείται με 1.673.410, 62 € το έργο της αποκατάστασης του παραλιακού τοίχου και πρανούς οδοποιίας Ν. Ηράκλειας.