Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και σήμερα η κίνηση στη λαϊκή αγορά του Νέου Μαρμαρά ήταν ιδιαίτερα αυξημένη με πλήθος τουριστών, αλλά και ντόπιων κατοίκων να σχηματίζουν ουρές σε πάγκους για λίγα φρέσκα φρούτα και λαχανικά!

Σύμφωνα με το XalkidikiPolitiki, αρκετοί πολίτες πήγαν στη λαϊκή αγορά, προκειμένου να κάνουν τα καθιερωμένα ψώνια του σπιτιού, ψωνίζοντας ποιοτικά και σε καλές τιμές από αξιόλογους παραγωγούς, οι οποίοι από ότι φαίνεται συνεχίζουν παρά τις συνεχείς αυξήσεις να κρατούν τα προϊόντά τους σε τιμές χαμηλές για τους καταναλωτές.

Ντομάτες, αγγουράκια, φρέσκα φασολάκια, πεπόνια, καρπούζια, νεκταρίνια και ότι άλλο λιγουρεύεται κανείς, όχι μόνο δεν έλειπαν από τους περιποιημένους πάγκους, αλλά υπήρχαν σε αφθονία για να διαλέξεις, αλλά και να δοκιμάσεις.

«Ο κόσμος στον Ν. Μαρμαρά ψωνίζει, μας στηρίζει. Υπάρχει αρκετή κίνηση και από ντόπιους, αλλά και από ξένους τουρίστες τώρα το καλοκαίρι», λέει στο XalkidikiPolitiki ο κ. Τάκης, παραγωγός από την Βέροια.

Παρά τις συνεχείς αυξήσεις στα φάρμακα, στα λιπάσματα, στο πετρέλαιο οι παραγωγοί από την πλευρά τους κάνουν αγώνα να συγκρατήσουν τις τιμές, κάτι που ειδικά στις μέρες μας δεν είναι εύκολο: «Οι τιμές παραμένουν ίδιες, όπως ακριβώς ήταν και πριν από δυο χρόνια. Σήμερα πουλάω τα νεκταρίνια 1 ευρώ το κιλό. Τόσο τα πουλούσα και πέρσι, αλλά και πρόπερσι», λέει ο ίδιος ενώ υπογραμμίζει πως «οι παραγωγοί στηρίζουν χρόνια ολόκληρα τις λαϊκές αγορές και την τοπική κοινωνία».

«Εμείς οι παραγωγοί δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα πέρα από τα προς το ζην. Το ξημέρωμα  βρισκόμαστε στο χωράφι και μετά εδώ. Τα προϊόντα μας είναι πάντα φρέσκα, ποιοτικά και σε καλές τιμές», αναφέρει ένας άλλος παραγωγός ο κ. Δημήτρης από τη Χαλκιδική.

Αυτό που είναι σημαντικό να αναφερθεί σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι παραγωγοί, αλλά και οι έμποροι στο XalkidikiPolitiki είναι ότι οι καταναλωτές εξακολουθούν να εμπιστεύονται την ποιότητα και τις τιμές που βρίσκουν στις λαϊκές αγορές, ωστόσο, λόγω της οικονομική τους δυνατότητας που είναι τόσο επιβαρυμένη πλέον, πολλοί είναι αυτοί που ψωνίζουν σε μικρές ποσότητες ή περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα.