Στη Χαλκιδική βρέθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο και βουλευτές της Ν.Δ με επικεφαλής τον υπουργό μεταφορών και υποδομών, Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κ. Τάσιος για την επίσκεψη αναφέρει: 

«Σήμερα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγεράκη περιοδεύσαμε στο νομό στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στη Χαλκιδική συνοδευόμενοι από τον Γεν. Γραμματέα Δασών, κ. Κωνσταντίνο Αραβώση και τους βουλευτές κα. Έλενα Ράπτη, κ. Γιάννη Πασχαλίδη και κ. Λιάκο Ευάγγελο.

Συζητήσαμε για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στα 3 χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ, όπως το «ορφανό» χιλιόμετρο της Νέα Ποτίδαιας, ο νέος οδικός άξονας Θέρμης-Γαλάτιστας που αναμένετε να ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και το Φράγμα Χαβρία που διανύει τη Β’ φάση και θα συμβασιοποιηθεί μέσα στο 2022. Όμως υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν στη Χαλκιδική και έχουν μείνει πίσω πολλά χρόνια, όπως υποδομές για ανάγκες καθημερινότητας, υποδομές για προσβασιμότητα και αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει με το Εθνικό Σχέδιο Υποδομών ότι μπορεί και θέλει να υλοποιήσει έργα υποδομών και αναπτυξιακά έργα. Το momentum είναι τώρα για να κινηθούμε γρήγορα, τεκμηριωμένα για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε λύσεις σε προβλήματα που μέχρι σήμερα έμεναν στο ράφι. Είναι καιρός για αλλαγή. Γι’ αυτό και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα διεκδικήσω τους αναγκαίους πόρους για τη δημιουργία νέων βιώσιμων υποδομών αλλά και τη βελτίωση υφιστάμενων που θα κάνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μου καλύτερη και τον προορισμό σύγχρονο και λειτουργικό. Με σχέδιο, με πρόγραμμα, με κοινή λογική και πάνω απ’ όλα με τη συνεργασία όλων. Με τον Περιφερειάρχη, με τους Δημάρχους, με όλους τους εκπροσώπους των φορέων και τοπικών κοινωνιών του Νομού.

Παράλληλα, με τον Γενικό Γραμματέας Δασών, κ. Αραβώση συζητήσαμε το μείζον θέμα των εκχερσωμένων εκτάσεων στα Βράσταμα, το Μεταγγίτσι, το Βάβδο και το Γαλαρινό, όπου πάρα πολλές αγροτικές οικογένειες ζουν με την αγωνία αν θα τους αποδωθούν οι εκτάσεις που καλλιεργούν εδώ και χρόνια επενδύοντας στο μέλλον των οικογενειών τους. Από την πλευρά μου του τόνισα τη συνεισφορά των εκτάσεων αυτό στο τοπικό ΑΕΠ της Χαλκιδικής και τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα καθώς αποτελεί μία από τις βασικές οικονομικές δραστηριότητες των κατοίκων. Ο κ. Αραβώσης με διαβεβαίωσε ότι για το υπουργείο Περιβάλλοντος, η νομοθετική ρύθμιση που επεξεργάζεται για τις εκχερσωμένες εκτάσεις αποτελεί την προτεραιότητά του.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια ασφαλτόστρωσης και ανάπλασης φωτισμού του παραλιακού μετώπου στη Νέα Καλλικράτεια.

Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλο το φάσμα των χρηματοδοτικών εργαλείων που διατίθενται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης όσο από το νέο ΕΣΠΑ, για αναπτυξιακά έργα αλλά και για την υποστήριξη έργων και βελτίωση υποδομών στη Χαλκιδική.

Είμαι σταθερά στην πρώτη γραμμή του πολιτικού αγώνα και της υπεύθυνης εκπροσώπησης και είμαι έτοιμος να διεκδικήσω τους απαραίτητους πόρους για να δοθούν τα χρήματα στις τοπικές κοινωνίες, να γίνουν δουλειές και να γίνουν έργα».