Στην καταγραφή όλων των αθλητικών σωματείων θα προχωρήσει ο δήμος Κασσάνδρας έπειτα από την προτροπή του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος επισκέφτηκε τον δήμο.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, το μήνυμα που έδωσε ο κ. Αυγενάκης, κατά τη συνάντησή τους, ήταν ο ¨αθλητισμός για όλους¨. Στον δήμο Κασσάνδρας ειδικότερα παρατηρείται μεγαλύτερος αριθμός γηπέδων σε σχέση με τα σωματεία, με αποτέλεσμα να καθίσταται αναγκαία μια αναλυτική καταγραφή.

Παράλληλα ο Υφυπουργός περιέγραψε το μοντέλο των νέων προπονητηρίων που προωθείται από το Υπουργείο, αλλά και την προσπάθεια προβολής των λιγότερο δημοφιλών αθλημάτων. Η δήμαρχος Κασσάνδρας εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη βούληση του Υφυπουργού να αναβαθμίσει τον αθλητισμό για τα παιδιά, με πιστοποιημένους προπονητές, απομάκρυνση των σωματείων ¨σφραγίδα¨ και θέσπιση αυστηρών προϋποθέσεων ως προς τη λειτουργία τους.

Στη συζήτηση που είχαν η δήμαρχος Κασσάνδρας με τον Υφυπουργό τέθηκαν οι προοπτικές των αθλητικών διοργανώσεων στον δήμο, με αφορμή και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας νέων, εφήβων και νεανίδων που φιλοξενήθηκε την άνοιξη. Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση μπορεί να γίνει θεσμός και να καθιερωθεί.