Σε εξέλιξη βρίσκεται ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα που ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος έλαβε τα αποτελέσματα της έρευνας στο νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» που είχε διατάξει ο ίδιος.

Με την ΕΔΕ πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειές τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Ο κ. Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» αλλά και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Σύμφωνα με το protothema.gr, στο κάδρο των ευθυνών βρίσκονται δυο νοσηλεύτριες που είχαν υπηρεσία και υποδέχθηκαν τον ασθενή αλλά και διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου για πλημμελή συμπεριφορά αναφορικά με την κατάρτιση και την τήρηση του πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται σε επείγοντα περιστατικά ανεξάρτητα από εφημερία.

Η νοσοκόμα παραδέχεται ότι δεν έκανε σωστή εκτίμηση

Όπως μεταδίδει το tempo24, σύμφωνα με πληροφορίες, η νοσοκόμα που υποδέχθηκε τον άνδρα στο νοσοκομείο, παραδέχεται πως δεν έκανε σωστή εκτίμηση της κρισιμότητας του περιστατικού, καθώς ο 49χρονος έφθασε στα ΤΕΠ με τα πόδια και όπως είπε τον είχε δει γιατρός την ίδια ημέρα και είχε διαγνώσει ψύξη.

Ωστόσο παρότι της ανέφερε πως πονούσε και δεν αισθανόταν δεν κάλεσε ιατρικό προσωπικό που εργαζόταν το βράδυ της Τετάρτης για να τον περιθάλψει.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η νοσοκόμα συνομιλώντας με διοικητικούς παράγοντες παραδέχθηκε το λάθος της και ζήτησε συγνώμη.

Η ίδια πάντως αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που θα καθορίσει και την μελλοντική τύχη της, δεδομένου πως κινδυνεύει να τεθεί σε αργία. Να σημειωθεί ότι εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δρομοκαΐτειο, από το οποίο και μετακινήθηκε το περασμένο έτος στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Πάτρα: Τον έδιωξαν από το νοσοκομείο -Πέθανε αβοήθητος

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί από το οικογενειακό περιβάλλον του 49χρονου, το οικείο τους πρόσωπο πήγε αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο νοσοκομείο, παραπονούμενος για έντονες ενοχλήσεις στην πλάτη.

Από το νοσοκομείο τον ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του συνεστήθη να μεταβεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου εφημέρευε εκείνο το βράδυ, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Όμως λίγη ώρα μετά ο 49χρονος εξέπνευσε.

Πηγή: lifo