Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε εχθές το επετειακό Φεστιβάλ Κασσάνδρας, όπου συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής γεμάτα από προσφορά στην τέχνη και στον πολιτισμό.

Συγκεκριμένα το φεστιβάλ άνοιξε πάλι τις πόρτες του για το αγαπημένο του κοινό με την παράσταση “Θεσμοφοριάζουσες” του Αριστοφάνη, ένα από τα τρία έργα γυναικών του ποιητή, μαζί με τις Εκκλησιάζουσες και τη Λυσιστράτη.

Πρόκειται για ένα πολιτιστικό γεγονός που κάθε καλοκαίρι κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αναδεικνύει και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επιλογών από όλες τις μορφές της Τέχνης και της ανθρώπινης έκφρασης (μουσική, τραγούδι, θέατρο, χορός, εικαστικές παρεμβάσεις κλπ), με προδιαγραφές που φροντίζει να κρατιούνται πάντοτε υψηλές και με καλλιτεχνικά δρώμενα και προτάσεις από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Πιστεύω ότι ύστερα από δύσκολα οικονομικά χρόνια, καταφέραμε σήμερα και φέραμε το φεστιβάλ σε ένα καλύτερο επίπεδο και στη θέση που του αξίζει. Σήμερα θέλω να πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή, για να πάει το Φεστιβάλ Κασσάνδρας λιγάκι παραπέρα», υπογράμμισε στο XalkidikiPolitiki η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Όσον αφορά την αναβάθμιση του χώρου διοργάνωσης η κα. Χαλκιά δήλωσε πως «πάντα γινόντουσαν εργασίες συντήρησης του χώρου, αλλά ύστερα από 30 χρόνια, νομίζω ότι έφτασε αυτή η ώρα όπου ο χώρος πρέπει να αλλάξει και να αναβαθμιστεί» είπε, ενώ τόνισε ότι: «Εγώ θεωρώ ότι η εξαργύρωση των 30 χρόνων του Φεστιβάλ είναι η εικόνα, ο ήχος, η μουσική, τα θεατρικά, ο κόσμος που το περιβάλλει».

«Τριάντα χρόνια σε αυτό το θεατράκι με αναμνήσεις από πολλές ποιοτικές παραστάσεις. Ελπίζουμε, λοιπόν, αυτό το καλοκαίρι να στηρίξει ο κόσμος αυτήν την προσπάθεια πολιτιστικής αναβάθμισης που γίνεται στον τόπο μας, στην Χαλκιδική, στην Κασσάνδρα! Ας μην ξεχνάμε ότι είναι σημαντικό να στηρίζουμε τέτοιου είδους ενέργειες και δράσεις των δήμων, ώστε να αναβαθμίσουμε και το προϊόν και το περιβάλλον και φυσικά τον τουρισμό μας στη Χαλκιδική», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης του νομού, Γιάννης Γιώργος.

Φέτος ο δήμος Κασσάνδρας στα πλαίσια της επετειακής του χρονιάς πραγματοποιεί και μια φωτογραφική έκθεση, προβάλλοντας τους ανθρώπους που πέρασαν κάποτε από την ορχήστρα του πολυσυζητημένου Φεστιβάλ: «Πραγματικά φέτος κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο, μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το οποίο αναδεικνύει τα 30 χρόνια λειτουργίας του Φεστιβάλ και πέρα από αυτό δημιουργήσαμε και μια σύγχρονη ιστοσελίδα, ώστε να μπορεί ο κόσμος να ανατρέξει και να μάθει τα πάντα γύρω από την ιστορία αυτού του Φεστιβάλ», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ, Ηρακλής Λειβαδιώτης.

«Πλέον το Φεστιβάλ το παρακολουθούν τόσο οι μικρές ηλικίες, όσο και οι μεγαλύτερες, καθώς προσφέρει μια πληθώρα επιλογών. Στο Φεστιβάλ θα παρατηρήσει κανείς ανθρώπους, οι οποίοι μεγάλωσαν και συνεχίζουν να μεγαλώνουν με αυτό, όπως επίσης και τουρίστες που απολαμβάνουν τις διακοπές τους     ποιοτικά και όμορφα», κατέληξε ο κ. Λειβαδιώτης.

Ένα Φεστιβάλ το οποίο άφησε πίσω του πολλές αναμνήσεις, όνειρα και ελπίδα. Ένα Φεστιβάλ από το οποίο πέρασε πλήθος ανθρώπων για να θαυμάσει και να ζήσει από κοντά το όνειρο της τέχνης και του πολιτισμού, βρίσκεται για ακόμη μια φορά κοντά σας στο αμφιθέατρο της Σίβηρης.

Το Φεστιβάλ της Κασσάνδρας είναι εδώ και μόλις άρχισε!

 

Δείτε εδώ την ιστοσελίδα ενημέρωσης του Φεστιβάλ Κασσάνδρας: https://kassandrafestival.gr/