Ένας πορτοκαλί αστακός σώθηκε από το να γίνει γεύμα στο Red Lobster, αφού μέλη του προσωπικού αναγνώρισαν το ασυνήθιστο χρώμα του.

«Είναι μεγάλη μας τιμή που μπορέσαμε να σώσουμε τον Τσένταρ (όπως ονομάστηκε) και να του βρούμε ένα καλό σπίτι», είπε ο Μάριο Ρόκε, διευθυντής του Red Lobster.

Το προσωπικό του Red Lobster επικοινώνησε με το ενυδρείο Ripley στο Myrtle Beach, το οποίο έστειλε δύο μέλη της ομάδας του στο εστιατόριο, αναφέρει το CNN, επικαλούμενο email.

Στη συνέχεια «περισυνέλλεξαν προσεκτικά τον Τσένταρ» και τον οδήγησαν στο Κέντρο Θαλάσσιων Επιστημών του Ripley. Ο αστακός θα εγκλιματιστεί στην επιστημονική ερευνητική εγκατάσταση πριν μετακομίσει στο ενυδρείο.

Σύμφωνα με το ενυδρείο, οι πορτοκαλί αστακοί είναι ακόμη πιο σπάνιοι από τους μπλε. Η πιθανότητα να βρεις έναν μπλε αστακό είναι μία στο εκατομμύριο, ενώ η πιθανότητα να βρεις έναν πορτοκαλί αστακό είναι μόνο μία στα 30 εκατομμύρια.

«Το ενυδρείο του Ρίπλεϊ στο Myrtle Beach  έχει την τιμή να γίνει το για πάντα σπίτι του Τσένταρ», ανέφερε το ενυδρείο σε δήλωση που εστάλη μέσω email στο CNN.

Πηγή: lifo