Την παραπομπή των 12 κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού προτείνει η εισαγγελέας Πρωτοδικών προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, δεν προέκυψε η εμπλοκή νέων προσώπων στην υπόθεση ούτε συμπληρωματικές διώξεις των ήδη προφυλακισμένων.

Στην πρόταση των 86 σελίδων, η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών θεωρεί ότι η ομάδα των οπαδών είχε σκοπό να σκοτώσει όλη την παρέα μέσα στην οποία ήταν ο άτυχος 19χρονος.

«Ενεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο, ήτοι μετά από συναπόφαση και σε κοινή δράση κατά συρροή, αφενός μεν ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσαν άλλον, αφετέρου έχοντας συναποφασίσει να τελέσουν το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με δόλο», σημειώνει στην πρότασή της η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών που ζήτησε να δικαστούν στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Στο άκουσμα της παραδοχής τους ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, χωρίς να προηγηθεί οιαδήποτε λεκτική αντιπαράθεση όλως αιφνιδίως επιτέθηκαν σε αυτούς βιαιοπραγώντας, χτυπώντας τους με σφοδρότητα με τα μαχαίρια, τα πτυσσόμενα γκλοπ, τους μεταλλικούς σωλήνες, λοστούς και το αναδιπλούμενο δρεπάνι, με σκοπό να τους σκοτώσουν» προστίθεται στην πρόταση.

Η ογκώδης δικογραφία που περιλαμβάνει καταθέσεις μαρτύρων, εξετάσεις DNA, άρσεις επικοινωνιών, οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες, ψηφιακή πραγματογνωμοσύνη, διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελέα στις αρχές Ιουνίου η οποία πρότεινε την παραπομπή ενός από τους κατηγορουμένους και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός από την παρέα του Άλκη ενώ για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ζητάει να παραπεμφθούν για συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έχασε τη ζωή του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, από τα τραύματα που έφερε στα πόδια και στο κεφάλι.

Πηγή: lifo