Την Δευτέρα στις 25 Ιουλίου, στα πλαίσια των πολιτιστικών ταξιδιών 2022 που θα πραγματοποιηθούν στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής θα λάβει χώρα και η μουσικοχορευτική παράσταση “Τα πεφταστέρια” με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου Νέων της Νέας Τρίγλιας.

Η παράσταση η οποία θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής και ώρα 9 το βράδυ είναι μουσικοχορευτική και περιλαμβάνει χορούς  από την μικρά Ασία σε σενάριο Κονταξή Γιώργου, σκηνοθεσία Δημήτρη Σούρλα, χοροδιδασκαλία Γιώργου Μελά και σκηνικά Ανέστη Κελγιάνογλου.

«Θα παρουσιαστεί η ιστορία τριών κοριτσιών που γεννήθηκαν στην μικρά Ασία, αλλά και όλη η πορεία τους μέχρι την Μικρασιατική Καταστροφή», λέει στο XalkidikiPolitiki ο πρόεδρος του συλλόγου, Ανέστης Κελγιάνογλου.

Τα πολιτιστικά ταξίδια, όπως ονομάζει ο σύλλογος νέων τις τριήμερες εκδηλώσεις του, είναι πλέον ένας θεσμός για τον τόπο και συμμετέχουν σε αυτά, όλα τα χορευτικά τμήματα.

Η τρίτη μέρα των εκδηλώσεων θα είναι αφιερωμένη -όπως πάντα- στο φυτώριο του συλλόγου, στους μικρούς χορευτές που κλείνουν με τον καλύτερο τρόπο τα “πολιτιστικά ταξίδια”.

Λίγα λόγια για τον σύλλογο Νέων της Νέας Τρίγλιας:

Ο σύλλογος Νέων Νέας Τρίγλιας  δημιουργήθηκε το 1995. Εδώ και χρόνια έχει έντονο πολιτιστικό παρόν  τόσο με την διοργάνωση των πολιστικών Ταξιδιών ( 24-25-26 Ιουλίου), την διοργάνωση των Αγιοθανάσιων ( 1-2 Μαΐου) όσο και με την θεατρική του Ομάδα Τριγλωδοί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων:

Κυριακή 24 Ιουλίου, ώρα έναρξης 20:30:

Βράβευση αποφοίτων του ΓΕΛ Ν. Τρίγλιας που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το έτος 2020-2021, καθώς και ειδικές βραβεύσεις για διακρίσεις σε διάφορες κατηγορίες, όπως διαγωνισμούς και αθλητισμό.

Συναυλία από μουσικά σχήματα της Φιλαρμονικής Ν. Τρίγλιας.

Δευτέρα 25 Ιουλίου, ώρα έναρξης 21:00:

Μουσικοχορευτική παράσταση τα “ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙΑ”.

Τρίτη 26 Ιουλίου, ώρα έναρξης 21:00:

Συνάντηση παιδικών χορευτικών και παρασκευή επι σκηνής πολίτικου γλυκού από την κυρία Χαριτάκη Ελένη.

*Οι φωτογραφίες είναι από την προετοιμασία και τις πρόβες της παράστασης