Μετά από δυο χρόνια πανδημίας η φετινή τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική φαίνεται ιδιαίτερα αυξημένη καθώς, ο τουρισμός έχει ξεπεράσει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις – μέχρι πρόσφατα ήταν δύσκολο να σκεφτούμε πως θα επιστρέφαμε στο επίπεδο του 2019.

Ένα καλοκαίρι ενθαρρυντικό για τη Χαλκιδική  που παραμένει ψηλά στις επιλογές Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών που θέλουν να απολαύσουν τις παραλίες της, να ανακαλύψουν τις κρυμμένες ομορφιές τους, αλλά και να συνδυάσουν τις διακοπές τους με τη διασκέδαση.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει αυξημένη τουριστική κίνηση από ξένους κυρίως τουρίστες, ενώ η κίνηση κορυφώνεται τα Σαββατοκύριακα και με τον έλευση των Ελλήνων», λέει στο XalkidikiPolitiki, ο πρόεδρος της εστίασης και της διασκέδασης Κασσάνδρας, Βασίλης Σερέτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο και ενώ ο Ιούλιος οδεύει στο τέλος του, πολλοί είναι οι παραθεριστές με Β΄ κατοικία που ακόμη δεν έχουν έρθει στην Κασσάνδρα να ανοίξουν τα εξοχικά τους. «Φέτος πολλοί από αυτούς που έχουν σπίτια εδώ και έρχονταν κάθε καλοκαίρι, δυστυχώς δεν έχουν έρθει. Πολλές από τις εξοχικές κατοικίες είναι κλειστές. Αυτό συμβαίνει κυρίως, λόγω της αύξησης των καυσίμων και της ενέργειας», εξηγεί ο κ. Σερέτης, ο οποίος ελπίζει τον Αύγουστο να καταφέρει ο κόσμος να κάνει τις διακοπές του.

Όσον αφορά την κατανάλωση και για το εάν δαπανούν χρήματα οι ξένοι τουρίστες ο ίδιος σημείωσε πως “ανέκαθεν το ανατολικό μπλοκ προτιμούσε τη γρήγορη και την πιο οικονομική λύση, ενώ οι Άγγλοι και οι Γερμανοί άφηναν και συνεχίζουν να αφήνουν αρκετά χρήματα στην εστίαση. Είναι αναμφίβολα πολύ καλοί πελάτες».

«Το ποσοστό των ξένων επισκεπτών εδώ στην Κασσάνδρα για φέτος είναι αρκετά ικανοποιητικό και πολύ μεγαλύτερο από πέρσι. Οι ξένοι τουρίστες προέρχονται κυρίως από την Αγγλία και τη Γερμανία, ενώ δεν λείπουν οι Σέρβοι και οι Σκοπιανοί. Μπορώ να πω ότι είμαστε αρκετά αισιόδοξοι, το καλοκαίρι είναι μπροστά μας», κατέληξε ο πρόεδρος της εστίασης και της διασκέδασης Κασσάνδρας.