Ενθουσίασε το κοινό η Ηλέκτρα του Ευριπίδη, σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε απόλυτη ησυχία.

Στο αμφιθέατρο της Σίβηρης στην Κασσάνδρα, εχθές το βράδυ ακούσθηκε από τους ταλαντούχους ηθοποιούς Γιώργο Δεπάστα, Μαρία Κίτσου, Δημήτρη Γκοτσόπουλο, Σπύρο Κυριαζόπουλο, Γιώργο Κωνσταντίνο, Νίκο Λεκάκη, Ιώαννα Μαυρέα, Ιάσονα Παπαματθαίου, Αντώνη Σταμόπουλο το μοναδικό κείμενο του αρχαίου συγγραφέα.

Μια noir εκδοχή του μύθου, μια τραγωδία εκδίκησης αλλά ταυτόχρονα ένα έργο βαθιά, συγκλονιστικά ανθρώπινο.

Σε ένα λιτό σκηνικό που επιφύλασσε πολλλές εκπλήξεις, οι υπέροχοι φωτισμοί και τα εφέ, καθώς και οι δυνατές ερμηνείες καθήλωσαν το κοινό στο υπέροχο θέατρο της Σίβηρης, αφήνοντας το στο τέλος της παράστασης όρθιο για αρκετή ώρα να χειροκροτεί τους ηθοποιούς.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ, Ηρακλής Λειβαδιώτης μιλώντας στο XalkidikiPolitiki δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το συγκλονιστικό έργο που παρουσιάστηκε εχθές στο αμφιθέατρο, αλλά και για την παρουσία του κόσμου η οποία ήταν εξαιρετικά σημαντική.

«Αναμένουμε τώρα την επόμενη παράσταση, “Δελησταύρου και Υιός” που θα φιλοξενηθεί στο θέατρό μας στις 25 Ιουλίου. Καλούμε τον κόσμο να έρθει για να απολαύσουμε μαζί αυτήν την κωμωδία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λειβαδιώτης.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για μια παράσταση εύρυθμη, που κρατά το ενδιαφέρον του θεατή αμείωτο και τον εντάσσει σε έναν κόσμο στον οποίο μάχονται το λογικό με το παράλογο και στο τέλος αποδεικνύεται πως τα ανθρώπινα ιδανικά αποτελούν μια παραίσθηση..