Ανοίγει ο διάλογος για το νέο επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός, με βάση τη μελέτη περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος κύκλος ανοιχτών εκδηλώσεων έχει προγραμματισθεί ως εξής:

  • Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022: Στο Στρατώνι, Πολιτιστικό Κέντρο «Νικοπτολέμα». Εισηγήσεις 10:00-11:30 και 17:30-19:00
  • Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022: Στο Παλαιοχώρι, Εστιατόριο «Τζάκι». Εισηγήσεις 10:00-11:30 και 17:30-19:00
  • Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022: Στην Ολυμπιάδα, Πολιτιστικό Κέντρο. Εισηγήσεις 10:00-11:30 και 17:30-19:00

Σχολιάζοντας την εξέλιξη ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας, Γιάννης Πετράκης τόνισε ότι η συζήτηση με την τοπική κοινωνία χρειάζεται, προκειμένου να ακουστούν και οι κάτοικοι. «Αυτή τη φορά ο λόγος δίνεται απευθείας στον πολίτη που θα μπορεί να θέσει τα ερωτήματά του και να πάρει απαντήσεις», τόνισε. Όπως ανέφερε, ο τουρισμός είναι ένας τρόπος ανάπτυξης της Ολυμπιάδας, δεν είναι όμως μονοκαλλιέργεια καθώς πολλά άτομα απασχολούνται στην εταιρεία. «Πρέπει να συνυπάρξουν αυτά τα δύο. Τον τουρισμό παλεύουμε να τον αξιοποιήσουμε. Αλλά, πρέπει να υπάρξει αρμονική συνύπαρξη και να ευημερεί ο κόσμος», είπε.

Σύμφωνος με την προοπτική διαλόγου δήλωσε και ο πρόεδρος του Στρατωνίου Γιώργος Βαγιωνάς καλώντας τους πολίτες να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους. «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να έρθει ο κόσμος και επιτέλους να μιλήσει και να πει αυτά που τον απασχολούν και να τα εκφράσει», σημείωσε ο ίδιος.

Από το Στρατώνι ο σύμβουλος του Τ.Σ. Σπύρος Ποδαράς, ανάφερε ότι με τη διαδικασία της διαβούλευσης θα μπορέσουν όλοι να γνωρίσουν το σχέδιο της εταιρείας, να ενημερωθούν και να επαναφέρουν θέματα για τα οποία υπήρξαν υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. «Για να έχουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλες τις προοπτικές για την περιοχή», σημείωσε ο κ. Ποδαράς.