Την πλήρη διάσταση του έργου στο λιμάνι του Ν. Μαρμαρά δίνει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας Αβραάμ Σαλπικτίδης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το συγκεκριμένο κείμενο στοχεύει, σύμφωνα με τον ίδιο, να βάλει τέλος σε φήμες που αφορούν μονομερείς αποφάσεις αλλαγών στην κατασκευή του έργου.

Αναλυτικά ο κ. Σαλπικτίδης αναφέρει στην ανάρτησή του τα παρακάτω:

«Το πρώτο σχέδιο το οποίο βλέπετε είναι από την περιβαλλοντική αδειοδότηση του λιμανιού ενώ το δεύτερο όπως αναφέρει κιόλας είναι η οριστική μελέτη λιμενικών έργων. Η οριστική μελέτη προέκυψε από την κατάθεση του πλήρη φακέλου στο Επιχειρησιακό Προγραμμα Αλιείας και Θαλασσας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Λιμάνι Ν. Μαρμαρά: σχέδιο 1
Λιμάνι Ν. Μαρμαρά: σχέδιο 2

Οι περικοπές από το πρώτο σχέδιο στο δεύτερο έγιναν υποχρεωτικά από το Υπουργείο επειδή η χρηματοδότηση θα πρέπει πάντα να συμβαδίζει με την σκοπιμότητα του έργου. Σύμφωνα λοιπόν με τον αριθμό των αλιευτικών σκαφών που θα εξυπηρετεί το αλιευτικό καταφύγιο, που είχαμε καταθέσει ως Δήμος στην αρχή με έγγραφα των φορέων παράκτιας αλλά και μέσης αλιείας, προέκυψαν και τα έργα που θα επιχορηγηθούν από το Υπουργείο για να ανταποκρίνεται η χρηματοδότηση στην σκοπιμότητα.

Αναφορικά με τα 2 Τ δεν μπορούσαν να συμβούν λόγω του εξωτερικού κυματοθραύστη. Από την στιγμή που γίνεται εξωτερικός κυματοθραύστης τα Τ θεωρούνται από το Υπουργείο ως εσωτερικές κατασκευές μαρίνας πράγμα που δεν συμβαδίζει με την κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου.

Όσο για τον πεζόδρομο, ξεκινά εφαπτόμενος από το κατάστημα του κ. Χωρινού και όχι από την κεντρική προβλήτα λόγω του ότι η παραλία είναι χώρος όπου ξεσπά το αντιμάμαλο μέσα στο λιμάνι και δεύτερον είναι φυσικό φίλτρο της λιμενολεκάνης ώστε αυτή να μην γίνει σκουπιδότοπος αλλά να αυτοκαθαρίζεται βγάζοντας τα σκουπίδια επί της αμμουδιάς. Αυτά μετά θα καθαρίζονται από υπαλλήλους του Δήμου.

Η λιμενολεκάνη από την μεριά του κοινοτικού καταστήματος έχει δυο παραλίες ενεργές που θα παραμείνουν, η άλλη μεριά ανατολικά της κεντρικής προβλήτας δεν είχε καμία και γι’ αυτό επιλέχθηκε να παραμείνει αυτή.

Τέλος να πω πως αυτό είναι ένα έργο 12.300.000€ περίπου το οποίο έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια στον Ν. Μάρμαρα. Έπρεπε να επιλέξουμε ανάμεσα στις υποχρεωτικές περικοπές με σκοπό την κατασκευή του έργου ή στην υποβολή της μελέτης ως ήταν η αρχική με αποτέλεσμα το έργο να μην ενταχθεί και να μην κατασκευαστεί ποτέ. Άρα λοιπόν οφείλαμε να σκεφτούμε με γνώμονα το συλλογικό όφελος του χωριού και όχι τα μεμονωμένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Υ.Γ. (…) Απαντάμε με τα έργα μας ως διοίκηση του Δ.Λ.Τ. Σιθωνίας αλλά και του Δήμου Σιθωνίας και τους αφήνουμε στην κρίση του κόσμου. Άλλωστε εμείς οφείλουμε να εργαζόμαστε καθημερινά για να τιμήσουμε τη λαϊκή εντολή που μας ανατέθηκε και όχι να τριγυρνάμε άεργοι και να διασπείρουμε ανυπόστατες φήμες».