Ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου της Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας, Γιώργος Ματέας, αναφέρθηκε με ανάρτηση στη σημερινή πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή των Ψακουδίων.

Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής

Ο κ. Ματέας τόνισε πως από τις πέντε φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο διάστημα μόνο μια εκδηλώθηκε από πτώση κεραυνού, ενώ οι υπόλοιπες από άγνωστη αίτια, όπως αναφέρει.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του: 

“Χάρις την έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκιδικής κατασβέστηκε, χωρίς να επεκταθεί ιδιαίτερα, εστία φωτιάς πάνω από τα Ψακούδια.

Είναι η πέμπτη φορά φέτος που στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Ορμύλιας εκδηλώνεται πυρκαγιά και μόνο μια από αυτές με βεβαιότητα προήλθε από κεραυνό ενώ οι υπόλοιπες από “άγνωστη” αιτία.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση από όλους μας και κυρίως έγκαιρη κινητοποίηση και οργάνωση περιπολιών που θα λειτουργεί αποτρεπτικά μιας και υπάρχει και υπόνοια εμπρησμών.

Ήδη η ομάδα εθελοντών δασοπροστασίας, κυρίως κατοίκων της Μεταμόρφωσης και της θηροφυλακής Ορμύλιας, οργανώθηκε για τον σκοπό αυτό.

Στην απευκταία περίπτωση που χρειαστεί επέμβαση δεν περισσεύει κάνεις και κυρίως κάτοχοι γεωργικών και έργου μηχανημάτων”.