Τη δική της απάντηση στους χρήστες των social media που σχολίασαν την εμφάνισή της στο Προεδρικό Μέγαρο έδωσε η σκηνοθέτις Εύη Καλογηροπούλου.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε την Εύη Καλογηροπούλου να κατεβαίνει τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου, προσερχόμενη στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μαζί με τον Ορέστη Ανδρεαδάκη.

Κάποιοι χρήστες των social media σχολίασαν το σορτς που φορούσε η σκηνοθέτις, κάτι που αρχικά καυτηρίασε με ανάρτησή του ο διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια η ίδια η κ. Καλογηροπούλου.

Η σκηνοθέτις αναδημοσίευσε την ανάρτηση του κ. Ανδρεαδάκη και συμπλήρωσε ότι στην αρχή γελούσε με τα σχόλια, αλλά όχι πλέον.

«Στην αρχή γέλαγα, μου φαινότανε γελοίο και ματσίλα και φυσικά σεξιστικό, τώρα που συνεχίζεται όχι. Και για την ιστορία κανένα μέσο και κανέναν δημοσιογράφο δεν τον πείραξε που εκεί ήταν ο Πλεύρης στην γιορτή της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας (με κουστούμι όμως όχι σορτσάκι ή σορτς)», έγραψε στην ανάρτησή της στο Instagram.

Στη δική του ανάρτηση, ο Ορέστης Ανδρεαδάκης εξέφρασε τη θλίψη του για τις «σεξιστικές νύξεις» που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, αναφορικά με την Εύη Καλογηροπούλου και επεσήμανε βασικούς «σταθμούς» του βιογραφικού της.

«Η Eύη Καλογηροπούλου είναι μια εξαιρετική σκηνοθέτις, η οποία συμμετείχε τρεις φορές στο Φεστιβάλ των Καννών: με τις μικρού μήκους ταινίες “Μotorway 65” (2020), και “Στον θρόνο του Ξέρξη” (2022) και το σενάριο της μεγάλου μήκους ταινίας “Cora” (2021). Οι δύο τελευταίες δουλειές της βραβεύτηκαν στις Κάννες με τα βραβεία του Canal+ και του L’Atelier της Cinefondation», επεσήμανε ο κ. Ανδρεαδάκης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι πρόκειται για ταλαντούχα εικαστικό, απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και με αρκετές εκθέσεις στο ενεργητικό της, πτυχιούχο της ΑΣΟΕΕ και του Royal college of Art του Λονδίνου.

«Για τους λόγους αυτούς εξάλλου, ήταν καλεσμένη στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μαζί με άλλους καλλιτέχνες που τιμούν την Ελλάδα με το έργο τους. Καλεσμένος κι εγώ στη δεξίωση κατέβηκα με την Εύη Καλογηροπούλου τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου ως καλός φίλος και συνεργάτης της. Εκτιμώ το ταλέντο και την προσωπικότητά της, τιμώ τη φιλία μας και θλίβομαι με τις σεξιστικές νύξεις που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο», κατέληξε στην ανάρτησή του.

Πηγή: lifo