Θύελλα προκλήθηκε στην Ιταλία όπου ένας ιερέας πραγματοποίησε την κυριακάτικη λειτουργία, ενώπιον μαθητών, μέσα στη θάλασσα χρησιμοποιώντας ως Αγία Τράπεζα ένα φουσκωτό στρώμα.

Ο 36χρονος ιερέας από την αρχιεπισκοπή του Μιλάνο, είχε οργανώσει να κάνει την κυριακάτικη λειτουργία σε παραλία της Κροτόνε, στα νότια της χώρας, για μαθητές λυκείου που βρίσκονταν εκεί σε καλοκαιρινή κατασκήνωση.

Όμως, η παραλία γέμισε από νωρίς και ο ιερέας δεν έβρισκε χώρο με σκιά για να τελέσει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Αποφάσισε τότε να δανειστεί το στρώμα από μια οικογένεια, είπε στους μαθητές να βάλουν μαγιό, έπεσαν όλοι στο νερό και έκανε τη λειτουργία κανονικά, έχοντας αυτή την πλωτή Αγία Τράπεζα.

«Σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις, μπορεί η λειτουργία της Θείας Ευχαριστίας να γίνει σε εξωτερικό χώρο. Όμως, είναι πάντα απαραίτητο αυτό να γίνεται κατόπιν επικοινωνίας με τους ανωτέρους της εκκλησίας, ώστε να υπάρχει και η κατάλληλη καθοδήγηση για τον ενδεδειγμένο τρόπο που πρέπει να γίνει η λειτουργία», ανέφεραν από την Αρχιεπισκοπή της Κροτόνε.

Ο ιερέας, πάντως βρήκε τον μπελά του καθώς ο γενικός εισαγγελέας της πόλης άσκησε δίωξη για «βλασφημία σε θρησκευτική τελετή».

«Δεν ήταν σίγουρα ο σκοπός μου να διακωμωδήσω την Ευχαριστία. Αλλά τα σύμβολα είναι ισχυρά και ήταν αφελές από τη μεριά μου να μην τους αποδώσω το βάρος που πρέπει», είπε από την πλευρά του ο ιερέας.

Πηγή: ethnos.gr