Ξεκινά ο προσωπικός γιατρός για τους πολίτες αφού όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας η πλατφόρμα για τις εγγραφές θα ανοίξει την 1η Αυγούστου

Όμως δεν θα μπορούν να γίνουν εγγραφές σε όλη τη χώρα καθώς για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο η πλατφόρμα δεν θα ανοίξει επειδή δεν υπάρχει επάρκεια σε προσωπικούς γιατρούς.

Άλλωστε οι γιατροί όπως έχει γράψει το ethnos.gr, έχουν αντιρρήσεις σε πολλά σημεία της σύμβασης που πρέπει να υπογράψουν με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να γίνουν προσωπικοί γιατροί.

Εγγραφές από τα 16

Πάντως η πλατφόρμα ανοίγει για τους πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους οι οποίοι και θα πρέπει να επιλέξουν προσωπικό γιατρό ώστε να μην έχουν στη συνέχεια «ποινές», δηλαδή μεγαλύτερες συμμετοχές σε φάρμακα,  εξετάσεις και νοσηλείες.

Ο θεσμός του Προσωπικού ιατρού είναι μία δωρεάν παροχή σε όλους τους πολίτες οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν Σύμβουλο Υγείας για θέματα αγωγής, πρόληψης διάγνωσης θεραπείας και καθοδήγησης τους σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι υπάρχουσες σχέσεις των πολιτών με τους ιατρούς που τους παρακολουθούν δεν μεταβάλλονται ούτε και παρεμποδίζονται, σημειώνεται από το υπουργείο Υγείας.

Ο προσωπικός γιατρός θα παρέχει ολοκληρωμένη και συνεχή φροντίδα στον πολίτη με σκοπό την πρόληψη των ασθενειών και την προαγωγή της υγείας.

Ο πολίτης εγγράφεται με ελεύθερη επιλογή σε Προσωπικό Ιατρό με τους εξής τρόπους:

1) μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

2) αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό ιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί θα μπορούν να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για να αναλάβουν ρόλο προσωπικού γιατρού μέχρι 5 Αυγούστου 2022, όπως τονίζεται από το υπουργείο Υγείας.

Για τις δύο περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου οι εγγραφές των πολιτών θα ξεκινήσουν την 01/09/2022 και οι εγγραφές των ιατρών παρατείνονται μόνο για αυτές τις δύο περιοχές έως τις 31/08/2022.

Πηγή: ethnos.gr