Το Σάββατο 30 Ιουλίου, το Stones, στα Νέα Μουδανιά, γιορτάζει τα 30 του χρόνια και καλεί όλο τον κόσμο να βρίσκεται εκεί. Από νωρίς η μουσική θα σημάνει τα γενέθλια του αγαπημένου καταστήματος μικρών και μεγάλων, που εδώ και τρεις δεκαετίες γνωρίζουν μοναδικές στιγμές αναψυχής και διασκέδασης στο Stones.

Δεν υπάρχει κάτοικος των Ν. Μουδανιών που να μην έχει συνδέσει ένα κομμάτι των αναμνήσεών του με το Stones. Για κάποιους είναι το Golf, για άλλους «ο Πέτρος» και για τους πολλούς το Stones. Το μπαράκι, το αναψυκτήριο, το γήπεδο τένις και το γκολφ. Τον χειμώνα, ο πιο ¨ζεστός¨ χώρος για ποτό και χαλάρωση με τζάκι και καλή μουσική. Πάντα καλή μουσική αφού από τα ντεκς του έχουν περάσει οι καλύτεροι της Χαλκιδικής και όχι μόνο.

Οι μεγαλύτερης ηλικίας (μην φανταστείτε πολύ) θυμούνται:

«περνούσαμε για να πάμε για μπάνιο με τα ποδήλατα ή με τα πόδια, μαζεύαμε τζίτζιφα από τα δέντρα και τα πετούσαμε στα βατράχια που έχαναν την ησυχία τους. Αδιαμόρφωτος ο χώρος τότε και σχεδόν έλος. Το 1992 δόθηκε στην οικογένεια Παπίστα για να το αξιοποιήσει και να γίνει πολυχώρος. Ήρθε το mini golf το tennis και το bar σε έναν υπέροχο κήπο.

Ακολούθησαν υπέροχες στιγμές όλες τις εποχές. Καλοκαίρια ξενοιασιάς έως το ξημέρωμα, χειμώνες με χιόνι και κρύο και να βλέπεις τον κήπο στολισμένο, να νομίζεις ότι είσαι αλλού. Πάντα υπέροχες μουσικές, ψαγμένες, εκατοντάδες Live.

Το tennis club ήταν  και είναι ένα σημείο συνάντησης αθλητών που για πρώτη φορά, εκεί, έπιασαν ρακέτα, και τώρα τα παιδία τους συμμετέχουν και αυτά σε τουρνουά και αγώνες που με το ίδιο μεράκι επιμελείται ο Πέτρος (Παπίστας).

Το golf δε λειτουργεί πια, όμως οι αναμνήσεις υπάρχουν. Να προσπαθείς για το μικρότερο σκορ, τα λιγότερα χτυπήματα και τα πειράγματα να πέφτουν σύννεφο  γιατί συνήθως πήγαινες με παρέα.

Όταν λέμε πάμε Stones εννοούμε να καθίσουμε να αράξουμε να νιώσουμε σαν το σπίτι μας.

Το stones club μεγάλωσε αλλά δεν άλλαξε παραμένει ένας έφηβος που συνέχεια ζητάει να μάθει. Aυτός είναι και ο λόγος που θα βρείτε όλες τις ηλικίες να συνυπάρχουν αρμονικά.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ήμουν εκεί στη έναρξη και τώρα να γράφω  για τα  30 χρόνια του Stones club.Κάποιοι δε θα είναι «μαζί μας» όμως θα είναι αυτοί που θα κάνουν το «μαγαζί μας» να πάει για άλλα 30 χρόνια. 

Χρόνια πολλά  “Stones club»

Η συντάκτρια του κειμένου με ιδιαίτερη αγάπη και επιμέλεια δέχτηκε να μοιραστεί μαζί μας τις αναμνήσεις της, έστω και αν είναι προσωπικά δεδομένα. Την ευχαριστούμε θερμά και σεβόμαστε την ανωνυμία της.