Εκατοντάδες επισκέπτες τίμησαν και φέτος το 6ο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων και Αθωνικών Γεύσεων στην παραλία Ιερισσού. Μια συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με τον δήμο Αριστοτέλη και φυσικά το Σωματείο Επαγγελματιών Ιερισσού.

Από την Παρασκευή 29 Ιουλίου έως και την Τρίτη 2 Αυγούστου, τοπικοί παραγωγοί εκθέτουν τα εκλεκτά προϊόντα τους, στην Ιερισσό του δήμου Αριστοτέλη, ενώ το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με μουσικά δρώμενα και παρουσιάσεις.

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, οι επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη για να μπορούν με τη σειρά τους να στηρίξουν την οικονομία. «Τα δύο χρόνια απουσίας των τοπικών εκδηλώσεων λόγω κορωνοϊού, έγιναν πολλά και προσπαθήσαμε να στηρίξουμε όλα τα μέλη μας με κάθε τρόπο», επεσήμανε ο κ. Κουφίδης. «Δεν πρέπει να χαθούν θέσεις εργασίας και δεν θα το επιτρέψουμε. Το αποδείξαμε αυτό με τις εγγραφές μας που ξεπέρασαν κατά πολύ τις διαγραφές. Αυτό σημαίνει ότι όλοι μαζί κάτι κάναμε καλά. Κι έτσι θα συνεχίσουμε γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Ευελπιστούμε, ότι όταν επιστρέψουμε στην πολυπόθητη κανονικότητα θα μπορέσουμε να κάνουμε όσα πρέπει για τον τόπο μας και τη χώρα μας», σημείωσε ο πρόεδρος και έδωσε συγχαρητήρια για το κουράγιο και τη συμμετοχή των επαγγελματιών στο φεστιβάλ.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιερισσού, Κλεοπάτρα Αϊβαζίδου κάλεσε τον κόσμο να γνωρίσει την ιστορία και την παράδοση του τόπου, μέσα από τα παραδοσιακά προϊόντα. «Η Ιερισσός βρίσκεται γεωγραφικά ανάμεσα σε έναν μοναδικό συνδυασμό. Στη γενέτειρα του Αριστοτέλη και την αρχή της Αθωνικής πολιτείας», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος ανέφερε ότι η Ιερισσός μπορεί να γίνει επίκεντρο ανάλογων προσπαθειών για να αποδείξει πώς πορεύεται ο εμπορικός κόσμος. Ο δήμος Αριστοτέλη, τόνισε ο κ. Βαλιάνος, από την πρώτη στιγμή έθεσε ως προτεραιότητα το κομμάτι της προβολής του δήμου, βάζοντας στο επίκεντρο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, κορυφή των οποίων είναι οι τοπικοί παραγωγοί.

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας που δήλωσε ενθουσιασμένος από τη διοργάνωση ως αποτέλεσμα συνεργασίας των φορέων, Επιμελητήριο, δήμος και τοπικός εμπορικός σύλλογος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πολιτευτής ΝΔ Γρηγόρης Τάσιος μίλησε για μια προσπάθεια που βρίσκει αρωγό τον κλάδο που εκπροσωπεί και αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της παρουσίας του κ. Καρανίκα, προέδρου της ΕΣΕΕ, ως κοινωνικού εταίρου. «Δίνει το στίγμα του βορρά σε μια περιοχή που το έχει πολύ περισσότερο ανάγκη στη Χαλκιδική», είπε με έμφαση.

Η Δευτέρα 1 Αυγούστου είναι η τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, που θα κλείσει με κεράσματα από το τοπικό μέλι Ιερισσού.