Ο βουλευτής της ΝΔ στη Χαλκιδική Γιώργος Βαγιωνάς, μιλώντας στη Σουζάνα Καζάκα και το Xalkidikipolitiki αναφέρθηκε σε θέματα της επικαιρότητας.

Σχολιάζοντας το θέμα των υποκλοπών μετά τις καταγγελίες του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τα όσα προηγήθηκαν και μίλησε για παρελθόντα γεγονότα που ταλάνισαν την πολιτική σκηνή με τον μανδύα του σκανδάλου.  Πρόσθεσε δε, ότι η αντίδραση άμεσα ήρθε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Όπως είπε ο κ. Βαγιωνάς τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου αυτή τη στιγμή είναι η ακρίβεια και η ενέργεια. Εκεί, όπου υπάρχουν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση. «Ο κόσμος που έχει πραγματικά χαμηλά εισοδήματα επιδοτείται πλήρως για την ενέργεια. Ανάλογη εικόνα έχουμε και για τις επιχειρήσεις», τόνισε.

Ο κυβερνητικός βουλευτής μίλησε για το Ουκρανικό αιτιολογώντας τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει την Ουκρανία. «Καλύτερη χώρα είναι αυτή που έχει ασφάλεια. Αν δεν είσαι ασφαλής, είσαι ευάλωτος», πρόσθεσε αναφερόμενος και στις θέσεις της Γερμανίας έναντι στην αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας.

Ερωτηθείς για τον τουρισμό σε συνάρτηση με τα αυξημένα κρούσματα covid ο βουλευτής επανέλαβε ότι τα μέτρα πλέον για τον κορωνοϊό εναπόκεινται στην ατομική ευθύνη, τον εμβολιασμό και τη χρήση μάσκας.

Τέλος, για τις εκλογές επεσήμανε για άλλη μια φορά ότι είναι απόφαση του πρωθυπουργού ο χρόνος διεξαγωγής τους, παρότι ο ίδιος θα επιθυμούσε να κλείσει γρήγορα τη θητεία του. Στο σημείο αυτό μίλησε για την υποψηφιότητα που στηρίζει, αυτή της Ζαφειρούλας Μυλωνά, για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Χαλκιδική.