Τέσσερα άτομα – διακινητές, συνελήφθησαν στην περιοχή του Κιλκίς από από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ένας από αυτούς κατηγορείται για το αδίκημα της ληστείαςσωματικής βλάβης και της διακοπής κύησης σε βάρος αλλοδαπής γυναίκας.

Οι συλλήψεις των διακινητών έγιναν το πρωί της 1ης Αυγούστου. Πρόκειται για τρεις Πακιστανούς ηλικίας 30, 22 και 21 ετών και έναν 21χρονο από τη Συρία.

Ο 30χρονος από το Πακιστάν συνελήφθη επιπλέον για τα αδικήματα της ληστείας, της σωματικής βλάβης και της διακοπής κύησης σε βάρος αλλοδαπής γυναίκας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το απόγευμα προς το βράδυ της 31ης Ιουλίου 2022 σε περιοχή του Κιλκίς, οι τέσσερις διακινητές μετέφεραν 30χρονη εγκυμονούσα γυναίκα μαζί με τον 31χρονο σύζυγό της, αμφότεροι από τον Λίβανο, και τα πέντε ανήλικα παιδιά τους, καθώς και ένα ακόμη συγγενικό τους πρόσωπο, με σκοπό να διαφύγουν παράνομα από τη χώρα.

Λίγο πριν περάσουν τα σύνορα, ο 30χρονος, επιτέθηκε και τραυμάτισε με σωματική βία την εγκυμονούσα γυναίκα, αφαιρώντας της το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. Επίσης τραυμάτισε το 6χρονο παιδί της που επιχείρησε να τη βοηθήσει.

Σύμφωνα με το Thestival.gr η μητέρα και ο γιος της μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε η διακοπή της εγκυμοσύνης της.

Μετά τη σύλληψή τους, η αστυνομία βρήκε στην κατοχή τους 4 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.