Μια εξαιρετική εκδήλωση θα λάβει χώρα σήμερα, Τετάρτη (3/8) στις 21:00 στο Μετόχι Νέων Φλογητών. 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

  • Παρουσίαση από την εκπαιδευτικό, Ελένη Πετρομελίδου με θέμα: “Μετόχι Αγίου Παντελεήμονος – Η έλευση και εγκατάσταση των προσφύγων Φλογητιανών στην περιοχή”
  • Τοποθέτηση από την Δρ. Πολυζούδη Αρχοντία, αρχαιολόγο με θέμα: “Η αξιοποίηση των Μνημείων και η τοπική κοινωνία”
  • Δυνατότητα περιήγησης στον χώρο του Μουσείου και της Περιοδικής Έκθεσης για την Επανάσταση της Χαλκιδικής από 19.00 έως 22.00.
  • Προβολή τρισδιάστατου ντοκιμαντέρ που αφηγείται τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης στη Χαλκιδική.

Υπό την αιγίδα:

  • Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας
  • Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "Διοργάνωση Υπό την αιγίδα: Τετάρτη Αυγούστου 2022 "Μετόχι Νέων Φλογητών: Το χθες και το σήμερα" Ομιλία θέμα: "Μετόχι Αγίου Παντελεήμονος- H έλευση και εγκατάσταση των προσφύγων Φλογητιανών στην περιοχή" Ελένη Πετρομελίδου εκπαιδευτικός Ομιλία με θέμα: αξιοποίηση των Μνημείω και ητοπική κοινωνία" Δρ. Αρχοντία αρχαιολόγος Ελεύθερη Είσοδος Δυνατότητα περιήγησης στον χώρο του Μουσείου Περιοδικής Έκθεσης για την Επανάσταση της Χαλκιδικής από 19:00 έως 22:00. Προβολή τρισδιάστατου ντοκιμαντέρ που αφηγείται τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης στη Χαλκιδική. Μετοχιακό Συγκρότημα, Nέa Φλογητά, ώρα 21:00 Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από τη Sgouris Travel. Ώρα αναχώρησης 20.30 από την Κεντρική Πλατεία Νέων Φλογητών καταστροφή."