Στην Κεφαλονιά έμελλε να είναι η μοιραία κατάδυση του Γιάννη Βεζυρόπουλου, του ψαρά που έχασε τη ζωή του ενώ έκανε κατάδυση στα δυτικά του νησιού.

Ο 54χρονος ψάρευε με το καΐκι του στο νησί με την αποκαλούμενη μέθοδο «του ναργιλέ». Ο βοηθός του τον εντόπισε αναίσθητο στην επιφάνεια της θάλασσας και σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, από την αυτοψία αποδείχθηκε ότι τόσο στο σημείο κατάδυσης, όσο και στον εξοπλισμό του δεν προέκυψαν λειτουργικά προβλήματα.

Ο Γιάννης Βεζυρόπουλος, γιος του βοσκού των Ιμίων, για χρόνια εργαζόταν ως ψαράς και σφουγγαράς, όχι μόνο στην Κάλυμνο αλλά και στην υπόλοιπη χώρα και το εξωτερικό.

Πριν από τρία χρόνια είχε μιλήσει στην ΕΡΤ περιγράφοντας τις δυσκολίες του επαγγέλματος.

«Πρέπει να έχεις ορισμένες γνώσεις γιατί είναι επικίνδυνη δουλεία. Όπως εγώ έχω πάθει πολλά πράγματα, βέβαια τα γνώριζα, αλλά είναι και το πάθος της δουλειάς, καμιά φορά, που μας κάνει να υπερβαίνουμε τα νομότυπα. Αυτά που πρέπει να κάνουμε», είχε δηλώσει.

«Το 2007 είχα ένα σοβαρό συμβάν, που  με πήγαν με το ελικόπτερο στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ήμουν τυχερός που ήμουν κοντά στο κέντρο, στον Πόρο το είχα πάθει. Είχα αφόρητους πόνους, ξαναβγήκα, λιποθύμησα. Δεν θυμάμαι και πολλά πολλά, αλλά αυτό που θυμάμαι είναι ότι ήμουν 99% πεθαμένος και 1% άμα ζούσα με αναπηρίες», πρόσθεσε.