Με πληρότητες που θα αγγίξουν το 70-80% θα κλείσει η κατασκήνωση στο Ποσείδι της Χαλκιδικής φέτος σε σχέση με το 2019. Ωστόσο, ο Ιούλιος κινήθηκε σε χαμηλές «πτήσεις», δίχως να σημειωθεί η κοσμοσυρροή των προηγούμενων ετών, όπως το 2017, 2018 και 2019.

«Mέχρι στιγμής η καλοκαιρινή σεζόν στο κάμπινγκ πηγαίνει αρκετά καλά, εάν αναλογιστεί κανείς πως η κατασκήνωση ήταν κλειστή για δύο σεζόν. Αυτή την περίοδο έχουμε κυρίως οικογένειες των δικαιούχων του πανεπιστημίου, διότι τέλη Ιουλίου κλείνει το Πανεπιστήμιο και αρχίζουν οι άδειες τους» τονίζει στο GRTimes.gr ο καθηγητής του ΑΠΘ και πρόεδρος Επιτροπής της Κατασκήνωσης στο Ποσείδι, Νικόλαος Καντηράνης.

Σύμφωνα με τον κ. Καντηράνη οι φοιτητές του ΑΠΘ υποστήριξαν και με το παραπάνω το φοιτητικό κάμπινγκ, ενώ από τις 20 Ιουλίου που η κατασκήνωση «άνοιξε» και για τους φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων της χώρας σημειώθηκαν επισκέψεις από την Κρήτη, την Αθήνα και την Πάτρα. «Ελπίζουμε πως οι φοιτητές που θα γυρίσουν αυτό το διάστημα από τις διακοπές τους, θα μας ξανά επισκεφτούν».

Όσον αφορά τον κορωνοϊό ο πρόεδρος συμπληρώνει στο GRTimes.gr πως «πήγε» αρκετά πίσω την κατασκήνωση και θέτει ως στόχο να αποκατασταθεί η φήμη της, ώστε κάθε χρόνο η πορεία της να είναι και πιο ανοδική. «Δεν είχαμε κρούσματα με την covid-19, διότι οι νέοι που μας ήρθαν, έκατσαν για δύο ή τρεις ημέρες. Επίσης, βοηθάει αρκετά στη μη εξάπλωση του κορωνοϊού το γεγονός πως η κατασκήνωση είναι μεγάλη σε έκταση και τηρούνται οι αποστάσεις».

Τέλος, στέλνει το δικό του μήνυμα λέγοντας τα εξής: «Να βοηθήσουμε όλοι να ξαναγίνει το κάμπινγκ του Ποσειδίου έτσι όπως ήταν και να αποκτήσει τη ζωή που είχε».