Εγκαινιάστηκε επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης 4 Αυγούστου η 3η Γενική Έκθεση Νέας Προποντίδας PROPONTIS EXPO, στην παραλία των Νέων Μουδανιών, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Προποντίδας, τον Σύλλογο Εμπόρων & Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών και τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νέας Προποντίδας, με στόχο να αναδειχθούν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες των επαγγελματιών της περιοχής και να στηριχθεί η τοπική οικονομία.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς, ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και Φορέων της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας στο χαιρετισμό που απηύθυνε αναφέρθηκε στα πολλά και σημαντικά έργα που έχουν γίνει στα Νέα Μουδανιά, αλλά και στη σημασία που έχει η Χαλκιδική για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Έχετε πολλές, καλές επιχειρήσεις και εξωστρεφείς, που έχουν συμβάλλει πάρα πολύ στην ανάπτυξη της Χαλκιδικής και εμείς σήμερα    είμαστε εδώ για να υπογραμμίσουμε ότι θα είμαστε δίπλα στο Επιμελητήριο», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, αναφέρθηκε στη σημασία των συνεργειών και στις προσπάθειες που καταβάλει το Επιμελητήριο για τη στήριξη με κάθε μέσο της τοπικής οικονομίας για την περιοχή. «Οι επαγγελματίες θέλουν να προβληθούν τα προϊόντα τους και να τα γνωρίσει ο κόσμος. Ευελπιστούμε να έχουμε ένα καλό τετραήμερο, και να γίνουν πωλήσεις από τους επαγγελματίες. Ως Επιμελητήριο προβάλλουμε όλα τα προϊόντα για να μπορούν να αναπτυχθούν όλοι οι κλάδοι της Χαλκιδικής», τόνισε ο κ. Κουφίδης,

Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και Πρόεδρος ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας, ο ΓΓ. ΕΕΘ Κλεόβουλος Θεοτόκης, ο Γιώργος Φιλιππίδης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και η Φανή Μπλιούμη, Πρόεδρος του Τμήματος Επαγγελματιών του ΕΕΘ.

«Χαιρόμαστε για την υψηλή συμμετοχή των επαγγελματιών και την ανταπόκριση του κόσμου. Εμείς στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και το αποδεικνύουμε με τα έργα μας από τα οποία επωφελούνται οι επιχειρήσεις», ανέφερε ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς.

«Το να συγχαίρουμε κάθε φορά ο ένας τον άλλον δεν λέει τίποτα. Σημασία έχει  να παράγουμε έργο κι αυτό αποδεικνύεται από τη θέση κατάταξης που έχει η Χαλκιδική στον τουρισμό, κάτι που είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών μας», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος συγχαίροντας διοργανωτές και επισκέπτες.

Την προσπάθεια του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής εξήρε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ στο νομό Απόστολος Πάνας. «Διαπιστώνω πως οι παραγωγοί βλέπουν θετικά το εγχείρημα και εύχομαι να υπάρχουν τα ανάλογα αποτελέσματα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Αυγούστου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.