Η Μήδεια του Ευριπίδη που σκηνοθέτησαν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας, ήταν η παράσταση που το βράδυ της Κυριακής απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού στο Φεστιβάλ της Θάλασσας. Το κοινό, στο αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών παρακολούθησε το πιο σπαρακτικό θεατρικό έργο που έχει γραφτεί ποτέ και είχε την ανάλογη ενθουσιώδη αντίδραση.

Κατά τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όλα τα πρόσωπα του δράματος ενσαρκώθηκαν από τρεις ηθοποιούς: την Αθηνά Μαξίμου, τον Αιμίλιο Χειλάκη, και τον Αναστάση Ροϊλό.

Στη Μήδεια των Χειλάκη και Δούνια η Γιώτα Νέγκα και η Μυρτώ Αλικάκη αναλαμβάνουν τον ρόλο των κορυφαίων του Χορού που αποτελείται από τους: Πετρίνα Γιαννάκου, Μάιρα Γραβάνη, Αλεξάνδρα Δρανδάκη, Γιώργος Ζυγούρης, Ελευθερία Κοντογεώργη, Εριέττα Μανούρη, Βασίλης Μπούτσικος, Γιώργος Νούσης, Δάφνη Σταθάτου. Το εμβληματικότερο ίσως έργο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας θα παρουσιαστεί σε καινούρια μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και με πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Εύα Νάθενα, την κίνηση επιμελείται η Πατρίσια Απέργη και τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος.