Την έγκριση του προσυμβατικού ελέγχου από το ελεγκτικό συνέδριο έχει παραλάβει ο δήμος Σιθωνίας, όσον αφορά το λιμάνι του Ν. Μαρμαρά. Το έργο μπαίνει στην τελική ευθεία καθώς ήδη ο πρώτος ανάδοχος του διαγωνισμού κλήθηκε να καταθέσει τα τελικά στοιχεία και την εγγυητική για την κατοχύρωση της δημοπράτησης.

«Είμαστε σε πολύ καλό στάδιο και συνεχίζουμε με καλό βηματισμό. Σε δυο μήνες περίπου θα εκκινήσουν οι εργασίες στο λιμάνι του Ν. Μαρμαρά», τόνισε ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Αβραάμ Σαλπικτίδης.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι λοιπές παρεμβάσεις στα λιμάνια του δήμου Σιθωνίας. Χαρακτηριστική είναι η κίνηση που παρατηρείται στο λιμάνι της Νικήτης, όπου σημειώνεται μια σημαντική εξοικονόμηση νερού. «Όταν λοιπόν το νερό το πληρώνεις, τότε το σέβεσαι», σημείωσε ο κ. Σαλπικτίδης. «Ο εξοπλισμός που βάλαμε στα λιμάνια δεν έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα. Βοηθά πολύ στο να εντοπίζονται προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρισμού. Αναμφισβήτητα πάντως αυξήσαμε και τα έσοδά μας», τόνισε ο ίδιος.

Χρειαζόμαστε μαρίνες και υποδομές θαλάσσιου τουρισμού

Ο κ. Σαλπικτίδης αναφερόμενος στον θαλάσσιο τουρισμό επεσήμανε ότι είναι πηγή εσόδων για τις τουριστικές περιοχές καθώς είναι τουρισμός υψηλών βαλαντίων. Στη Νικήτη και στα λιμάνια του δήμου Σιθωνίας διαφαίνεται η ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων ελλιμενισμού καθώς σημειώνεται καθολική πληρότητα αυτήν την περίοδο.

«Η πολιτεία πρέπει να συμβάλλει ώστε να δημιουργηθεί δίκτυα λιμένων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε θέσεις ελλιμενισμού. Ειδικότερα για τη Σιθωνία πρέπει να έχουμε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες που θα μπορούν να κινούνται σε όλες τις περιοχές του δήμου μας», ανέφερε ο κ. Σαλπικτίδης.

διαβάστε επίσης: 

Α. Σαλπικτίδης: Ο θαλάσσιος τουρισμός δεν θίγεται