Σοβαρότατη καταγγελία, επίσημη επιστολή στον Δήμαρχο λεκτικής, έμφυλης βίας με βαρύτατες εκφράσεις Δημοτικού Συμβούλου κατά Δημοτικής Υπαλλήλου που την οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα και την υποβολή μήνυσης κατά του.

Σύμφωνα με την καταγγελία Προϊσταμένης Υπηρεσίας του Δήμου Σιθωνίας, την περασμένη Παρασκευή 5.8.2022 και περί ώρα 13:00, ο περί ου ο λόγος Δημοτικός Σύμβουλος, μετέβη στην υπηρεσία της στη Νικήτη.

Εκεί και ενώ ήταν μόνη της εισήλθε ξαφνικά στο γραφείο της με φερόμενες, βαρύτατες εκφράσεις κατά της:

«Ακόμα εδώ είσαι παλιοπουτ@ν@; Δεν σε έχουν διώξει βρε μ@λ@κισμένη; Εγώ θα σε κλείσω φυλακή, εγώ θα σε γ@μήσω ρε πουτ@ν@, φυλακή θα σε κλείσω», προκαλώντας ως εύκολα συνάγεται φόβο, τρόμο στην εργαζόμενη.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, όταν το γεγονός έγινε αντιληπτό, στο σημείο και προς βοήθειά της, προσέτρεξε έτερος Δημοτικός Σύμβουλος, ο οποίος προσπάθησε να συγκρατήσει τον συνάδελφό του. Πάραυτα, η λεκτική βία συνεχίστηκε, με την παρουσία επιπλέον, τρίτων υπαλλήλων και πολιτών που καθώς βρισκόταν εντός του κτιρίου, πήγαν να δουν τι συμβαίνει.

Με τη λήξη του επεισοδίου, η εν λόγω Δημοτική Υπάλληλος μετέβη στο ΑΤ Σιθωνίας, όπου κατέθεσε μήνυση εναντίον του Δημοτικού Συμβούλου, φερόμενου ως δράστη, του σοβαρότατου αυτού γεγονότος.

Στα άξια αναφοράς ότι, η επιβεβαιωμένη καταγγελία της Δημοτικής Υπαλλήλου πως, για την «επανειλημμένη» αυτή συμπεριφορά του εγκαλούμενου Δημοτικού Συμβούλου και ιδιαίτερα κατά των γυναικών…– είναι ενήμερος ο Δήμαρχος του δήμου Σιθωνίας, από τον οποίο και ζητά την προστασία της και τη νομική κάλυψή της, αφού η ίδια αναμένεται να προχωρήσει και σε νομική δίωξη του Δημοτικού Συμβούλου.

Το θέμα επιβεβαιώνει και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Σιθωνίας:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Σιθωνίας ΚΑΤΑΔΙΚΆΖΕΙ απερίφραστα την λεκτική, υβριστική και ψυχολογική βία που δέχθηκε στις 5/8/2022 υπάλληλος του Δήμου Σιθωνίας στο γραφείο της, από εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο και καλεί εργαζόμενους και μέλη να καταγγείλουν άμεσα χωρίς επιφυλάξεις και ενδοιασμούς παρόμοιες περιπτώσεις τόσο στο σωματείο, στην ομοσπονδία ΠΟΕ ΟΤΑ καθώς και στις αρμόδιες αρχές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι στο πλευρό όλων των εργαζομένων με κάθε μέσο για να διαφυλαχτούν οι ηθικοί κανόνες και ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων των γυναικών», τονίζεται στην ανακοίνωση, υπογραμμένη από τον Πρόεδρο του, Τάσο Παπαργύρη και τη Γενική Γραμματέα.

Πηγή: epoli