Νέους τρόπους συνεργασίας εξετάζει η Χαλκιδική σε συνεργασία με τις προξενικές αρχές της Ρουμανίας. Όπως αποκάλυψε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος,  σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο γραφείο της ΠΕΧ ο πρόξενος της Ρουμανίας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διαμονή των Ρουμάνων τουριστών στη Χαλκιδική και διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Είναι γεγονός πάντως ότι στρέφονται στη Χαλκιδική για τις θερινές τους διακοπές, παρά σε Πιερία και Θάσο που επέλεγαν ως σήμερα.

Η Χαλκιδική φέτος βρίσκεται σε πολύ καλή θέση σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία όσον αφορά τον τουρισμό. Οι εκτιμήσεις του αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου, ως πιο συγκρατημένες, κάνουν λόγο για αύξηση εσόδων στις περισσότερες επιχειρήσεις και χρονιά που λογικά θα ξεπεράσει το 2019.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιώργος, τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλές προσπάθειες ώστε η Χαλκιδική να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της και να σταθεί επάξια απέναντι σε κλασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Έτσι, δίπλα στο «ήλιος και θάλασσα» στάθηκε και ο γαστρονομικός τουρισμός που αύξησε την επισκεψιμότητα. Στο εγχείρημα συνετέλεσε ο πλούσιος πρωτογενής τομέας και το πάντρεμα της ντόπιας με την προσφυγική κουζίνα από τις αλησμόνητες πατρίδες.

«Θρησκευτικός τουρισμός, Άγιον Όρος, τα μοναστήρια μας, όλα δείχνουν ότι έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε τα επισκέψιμα μέρη μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον περιπατητικό τουρισμό», τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης.

Ο κ. Γιώργος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των υποδομών του νομού, απαντώντας στις… γκρίνιες ορισμένων επισκεπτών για το  οδικό δίκτυο και λέγοντας ότι κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη καθώς θέτει τους αρμόδιους σε εγρήγορση. «Τα τελευταία χρόνια μπορούμε να εξυπηρετούμε ένα εκατομμύριο επισκεπτών. Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει ότι υπάρχουν υποδομές και στους δρόμους και παντού. Ας μην ξεχνάμε ότι στην Κασσάνδρα ο νέος δρόμος είναι από τα καλύτερα περιφερειακά οδικά δίκτυα. Και το διαπιστώνει κανείς αν επισκεφτεί την Πελοπόννησο των πολλών «πρωθυπουργών» που παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις στους δρόμους της», σχολίασε ο κ. Γιώργος.