Αντιμέτωπες με πύρινα μέτωπα είναι για ακόμη μια ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας, οι οποίες έχουν επικεντρώσει τις δυνάμεις της στην κατάφυτη Θάσο, η οποία καίγεται από το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη Θάσου επιχειρούν αυτήν την ώρα 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Κεραμωτή Καβάλας μετέβησαν στο νησί.

Παράλληλα, όπως ενημερώνει η πυροσβεστική, αυτήν την ώρα σπεύδουν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 29 πυροσβέστες, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 12 πυροσβέστες και από την Περιφέρεια Ηπείρου, 26 πυροσβέστες με συνολικά 11 οχήματα.

Εξάλλου, το πρωί της Πέμπτης εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Κοίνυρα Θάσου προς ασφαλή κατεύθυνση.

Επίσης, από το πρώτο φως έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά, 8 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.

Πυροσβεστικά στο φέρι για Θάσο – νέα πλάνα από το μέτωπο της Ποταμιάς

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν, δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου του Γ.Ε.ΕΘ.Α., εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Κλιμάκιο (ΚΑΕΕ) από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ενεργοποιηθεί στη Θάσο, για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Μέσα στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Ποταμιά Θάσου!

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης δύο εθελοντές, ηλικίας 26 και 44 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι δύο τραυματίες διακομίσθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και, στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στην Καβάλα

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι στο νησί, από το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, οπότε διευκολύνεται το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Μάχη όμως με τις φλόγες δίνουν τα στελέχη της Πυροσβεστικής σε ακόμη δύο μέτωπα σε Φθιώτιδα και Μεσσηνία.

Πιο συγκεκριμένα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 13.30 το μεσημέρι της Πέμπτης η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Καρυά Φθιώτιδας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα καθώς και δύο αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη μία φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πανιπέρι Μεσσηνίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Τέλος, έγκαιρη ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής στη φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση, κοντά στην οδό Σταθοπούλου στον Κορυδαλλό Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο όρος Αιγάλεω και σύντομα οριοθετήθηκε.

Πηγή: cnn.gr