Ένα πανούργο σχέδιο που αποδεικνύει σε κάθε περίπτωση τον δόλο και την προμελέτη του δράστη στην Ανάληψη Μεσσήνης, για την επίθεση με οξύ που διέπραξε σε βάρος της πρώην συζύγου του, ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας κατά την διερεύνηση της υπόθεσης, την οποία εξιχνίασαν αστραπιαία και θα τον οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το ζευγάρι που είχαν μαζί 4 ενήλικα πλέον παιδιά και άλλα δύο παιδιά είχε η 49χρονη από τον πρώτο της γάμο, είχε χωρίσει ουσιαστικά από το 2014 και το 2015 είχε βγει το διαζύγιό τους. Η γυναίκα εργαζόταν όμως τα έβγαζε πολύ δύσκολα πέρα και από τον περασμένο Απρίλιο συμφώνησαν οι δύο πρώην σύζυγοί να μείνουν μαζί στο σπίτι του δράστη, μαζί με δύο από τα παιδιά τους, χωρίς όμως να δεχτεί η 49χρονη αυτή η συγκατοίκηση να έχει και χαρακτήρα επανασύνδεσης, κάτι που ο 50χρονος φαίνεται να ήθελε.

Ο ίδιος απέδωσε την πράξη σε οικονομικούς λόγους, ότι ήθελε να την «ξεφορτωθεί» δηλαδή γιατί δεν άντεχε άλλο να πληρώνει τα πάντα, ωστόσο φαίνεται πως την ζήλευε.

Ο ίδιος φρόντισε να προμηθευτεί ένα μπιτόνι με 4 λίτρα υδροχλωρικού οξέος από κατάστημα καθαριστικών της περιοχής το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί κατά την έρευνά τους και διαπίστωσαν την αγορά του, όπως επίσης ενοικίασε ένα όχημα για να μην πάει με το δικό του αυτοκίνητο στο σημείο της επίθεσης έξω από την επιχείρηση που εργαζόταν η πρώην σύζυγός του και στη συνέχεια το στάθμευσε σε άσχετο σημείο για να το παραλάβει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας απ’ όπου το μίσθωσε, κάτι που επίσης ανακάλυψαν σύντομα οι αστυνομικοί.

Ο δράστης φαίνεται στην προσπάθειά του να «χτίσει» άλλοθι, καθώς είναι οδηγός βυτιοφόρου, κανόνισε το πρωί λίγο μετά την επίθεση να έχει προγραμματισμένο δρομολόγιο για Γερμανία, όμως τελευταία στιγμή ακυρώθηκε αυτό το δρομολόγιο και έτσι αστραπιαία προσπάθησε να «χτίσει» άλλοθι προσποιούμενος τον συντετριμμένο από την επίθεση στην πρώην σύζυγό του την οποία μάλιστα επισκέφτηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας χθες στις 10 το πρωί, για να μάθει δήθεν εναγωνίως την πορεία της υγείας της. Καθώς από την έρευνά τους οι αστυνομικοί έβλεπαν πως πίσω από τον άντρα με τα καλυμμένα χαρακτηριστικά ήταν ο πρώην σύζυγός της άτυχης γυναίκας, τον προσήγαγαν και τον οδήγησαν ως ύποπτο στην Ασφάλεια. Ήταν εκείνος που της επιτέθηκε αιφνιδιαστικά χθες τα ξημερώματα έξω από την εργασία της, προσπάθησε να την ακινητοποιήσει και της έριξε το οξύ στο πρόσωπο.

Στην Ασφάλεια συνέχισε το ψευδές αφήγημά του, μέχρι που στο τέλος και αντιμετωπίζοντας το πλήθος των στοιχείων που είχαν συγκεντρωθεί σε βάρος του, ομολόγησε αργά τη νύχτα την πράξη του που ο ίδιος απέδωσε σε οικονομικές διαφορές και συνελήφθη, ενώ σήμερα το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία.

Την ίδια ώρα οι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας δίνουν μάχη για να σώσουν την όραση από το μάτι της άτυχης γυναίκας, κάτι εξαιρετικά αμφίβολο στην παρούσα φάση εξαιτίας της βαρύτητας του χημικού εγκαύματος που έχει υποστεί.

Πηγή: news247