13o festival polygyrou

Η μεγάλη θεατρική επιτυχία Συμπέθεροι απ΄ τα Τίρανα θα βρίσκεται και σήμερα στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα θα απολαύσουμε την ξεκαρδιστική κωμωδία Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών σήμερα Σάββατο 13 Αυγούστου 2022.

Η παράσταση συμμετέχει στις θεατρικές εκδηλώσεις Φεστιβάλ Θάλασσας 2022 αντίστοιχα.

Η θρυλική και πιο επιτυχημένη παράσταση των τελευταίων ετών «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», η οποία φέτος σημείωσε και μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη.

Το δίδυμο των επιτυχιών, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, έγραψε την ξεκαρδιστική κωμωδία το 2008 και από τότε παιζόταν συνεχώς έως το 2012.

Η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μεικτών γάμων γίνεται το κεντρικό θέμα στην κωμωδία.

Το συγγραφικό δίδυμο καυτηριάζει με το μοναδικό και εμπνευσμένο τρόπο του τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων, ώστε ο καταξιωμένος κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, το έχει κατατάξει δίπλα στους μεγάλους της ελληνικής κωμωδίας, Αλέκο Σακελλάριο – Χρήστο Γιαννακόπουλο, Νίκο Τσιφόρο – Πολύβιο Βασιλειάδη, και Κώστα Πρετεντέρη – Ασημάκη Γιαλαμά.

Το έργο:

Η Πένη και ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι το οποίο ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας.

Έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη Λίζα, η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν να είναι λυμένα ζώντας στο περιβάλλον της νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρό τους είναι ένα: να δουν την μοναχοκόρη τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό!

Σχεδόν δίπλα από το σπίτι τους μένει η Πωλίνα, η αδερφή της Πένης και ο άντρας της, ο Βασίλης, σε αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον. Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή, τον Άλφερντ, τον οποίο γνώρισε στο Λονδίνο.

Οι γονείς της Λίζας αλλά και οι θείοι της ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν τον όμορφο και ευγενικό νεαρό. Γρήγορα, όμως, θα πέσουν από τα σύννεφα όταν θα μάθουν ότι ο Άλφερντ δεν είναι Άγγλος, αλλά Αλβανός!

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Σταύρος Καραγιάννης
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη

Παίζουν:
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βασίλης Κούκουρας, Σοφία Παυλίδου, Κώστας Καζάκας, Νατάσα Κοτσοβού, Χριστίνα Πετρολέκα, Ντανιέλ Νούρκα και ο Πάνος Σταθακόπουλος

Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών – Μουδανιά, Χαλκιδική
Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 στις 21:30

Εισιτήρια
Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό 20€
Μειωμένο 15€

Προπώληση viva.gr

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου Live στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου  ανεβαίνει στη σκηνή του Αμφιθεάτρου Νέων Μουδανιών την Κυριακή 14 Αυγούστου 2022, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θάλασσας 2022.

Τέσσερα χρόνια μετά τις κοινές εμφανίσεις με τον Σωκράτη Μάλαμα, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ετοιμάζεται να επανέλθει στα καλοκαιρινά μουσικά δρώμενα με τη λαχτάρα, οι μουσικές και τα τραγούδια, να μας υψώσουν πάνω απ’ τις κακοτοπιές, το μούδιασμα να παραχωρήσει τη θέση του στην ευφροσύνη, η νύχτα να γίνει πιο εύκολη κι η μέρα πιο ευοίωνη.

Συντελεστές:
Δημήτρης Μυστακίδης: κιθάρα, λαούτο, τραγούδι
Κωνσταντίνος Πιστιόλης: κλαρίνο, γκάϊντα, καβάλ, hang drum, τραγούδι
Γιάννης Λίταινας: κιθάρα, λαούτο, τραγούδι
Γιώργος Αγγελάκης: τρομπόνι, ακορντεόν
Νίκος Δημηνάκης: σαξόφωνα, φλάουτο, didgeridoo, πλήκτρα, beatbox
Απόστολος Γιάγκος: πλήκτρα
Λεωνίδας Κυρίδης: ηλεκτρικό μπάσο
Φοίβος Άνθης: τύμπανα

Κλήμης Πελοπίδας, Θεμιστοκλής Δημητρακόπουλος: ηχοληψία
Χρήστος Λαζαρίδης: σχεδιασμός & χειρισμός φώτων
Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου: φροντιστής σκηνής

Ο Παπακωνσταντίνου έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς.

Στις ηχογραφήσεις, στις παραγωγές και στις συναυλίες του έχουν συμμετάσχει μεταξύ άλλων οι Γιάννης Αγγελάκας (φωνή), Σωκράτης Μάλαμας (φωνή), Μάρθα Φριντζήλα (φωνή), Γιώργος Μιχαήλ (φωνή), Γιάννης Χαρούλης (φωνή), Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθάρες), Γιώργος (Μπαντούκ) Αποστολάκης (κιθάρες, πλήκτρα, φυσαρμόνικα), Αλέξης Αποστολάκης (τύμπανα), Δημήτρης Μπασλάμ (κοντραμπάσσο), Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα, λαούτο, τζουράς), Φώτης Σιώτας (φωνή, βιολί, πλήκτρα), Παντελής Στόικος (τρομπέτα, καβάλ), Φλώρος Φλωρίδης (πνευστά), Κώστας Παρίσης (κιθάρες), Τάσος Μισυρλής (τσέλο), Μιχάλης Χανιώτης (μπουζούκι) , Florian Micuta (πλήκτρα), Κώστας Θεοδώρου-Dine Doneff (κόντρα μπάσο, κρουστά). Ματούλα Ζαμανη(φωνή), Μελίνα Κανά (φωνή).

Πληροφορίες

Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών, Χαλκιδική- Φεστιβάλ Θάλασσας 2022

Συναυλία: Θανάσης Παπακωνσταντίνου live
Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 στις 21:00

Εισιτήρια

Προπώληση εισιτηρίων:
-στο πρακτορείο Τύπου Παπαζήση Αντιγόνη (Εθνικής Αντιστάσεως 9, Νέα Μουδανιά-δίπλα στην Εθνική τράπεζα)
-στο βιβλιοπωλείο Γεωργίου (Εθνικής Αντιστάσεως 15, Νέα Μουδανιά-έναντι της κεντρικής πλατεία)
-στο viva.gr
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 23730 65690 ή στέλνετε στο www.nea-propidida.grΕ

Ο Χρήστος Νικολόπουλος με τις Μούσες του στο Φεστιβάλ Κασσάνδρας

Με τη συναυλία: «Οι τρεις κυρίες τραγουδούν το μεγαλύτερο Έλληνα συνθέτη» μας υποδέχεται ο Χρήστος Νικολόπουλος στο Αμφιθέατρο Σίβηρηςτην Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 και οι τρεις μούσες του: Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία και Πίτσα Παπαδοπούλου.

Τιμώντας τον μεγάλο λαϊκό συνθέτη, οι τρείς κυρίες που έχουν χαράξει με χρυσά γράμματα την πορεία τους στο Ελληνικό τραγούδι, Γλυκερία, Πίτσα Παπαδοπούλου και Ελένη Βιτάλη θα ανέβουν στη σκηνή και κάτω από τον έναστρο ουρανό της Χαλκιδικής θα μας ταξιδέψουν με τα τραγούδια τους.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο μεγαλύτερος διαχρονικός και σύγχρονος λαϊκός συνθέτης συντροφιά με τις μεγάλες ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού, την Ελένη Βιτάλη, τη Γλυκερία και την Πίτσα Παπαδοπούλου, που ο Χρήστος τις θεωρεί μούσες του.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος θα παρουσιάσει στο Αμφιθέατρο Σίβηρης ένα μουσικό πρόγραμμα με τα μεγάλα του τραγούδια.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος μαζί με την Ελένη Βιτάλη έχει γράψει το “Παίξε Χρήστο επειγόντως” σε στίχους του Μανώλη Ρασούλη, μαζί με τη Γλυκερία το “Άιντε μάτια μου γλυκά” του Μανώλη Ρασούλη, μαζί με την Πίτσα Παπαδοπούλου το “Δεν μετανιώνω” του Λευτέρη Παπαδόπουλου και πολλά άλλα.

Το εντυπωσιακό σε αυτή τη συναυλία θα είναι το ότι οι τρεις μούσες του Χρήστου θα πουν και μεγάλες του επιτυχίες που τραγούδησαν σημαντικά ονόματα όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Στράτος Διονυσίου, ο Πασχάλης Τερζής και πολλοί άλλοι. Επίσης οι τρεις μεγάλες ερμηνεύτριες μας θα τραγουδήσουν διασκευασμένα γνωστά και άγνωστα τραγούδια του συνθέτη.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ξαναζήσουμε ιστορικές στιγμές.
Ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία και η Πίτσα Παπαδοπούλου, με μια 10 μελή ορχήστρα σας περιμένουν στις 14 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο της Σίβηρης.

Πληροφορίες

Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2022
Αμφιθέατρο Σίβηρης

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Κ.Ε.ΔΗ.Κ. – Δήμος Κασσάνδρας
Καλλιθέα 630 77, Χαλκιδική
τηλ: +30 23740 20064
email: [email protected]

Συναυλία: Χρήστος Νικολόπουλος, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Πίτσα Παπαδοπούλου
Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 στις 21:30

Εισιτήρια
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 17€- Είσοδος 20€ – VIP 25 €
* παιδιά κάτω των 10 ετών – δωρεάν
* ΑμεΑ – δωρεάν

Προπώληση Εισιτήρια:
Mini market Ioannis-Σίβηρη
τηλ 23740 24912

Παπαρούλιας Scrabble-Κασσάνδρεια
τηλ 23740 23830

Περίπτερο πλατείας- παραλία Φούρκας
τηλ 6978 809 044