Ανοίγει στις 25 Αυγούστου η ψηφιακή πλατφόρμα για το επιδοτούμενο πρόγραμμα διακοπών για τα νησιά της Έυβοιας και της Σάμου, οι δύο περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Για τις νέες επιταγές τουρισμού που θα διατεθούν σύντομα καθώς και τα έργα αποκατάστασης μίλησαν στην ΕΡΤ ο Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός παρά το Πρωθυπουργό, ο Μιλτιάδης Χέλμης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας – Καρύστου και ο Γιώργος Χατζηδημητρίου, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου.

Δίχως εισοδηματικά κριτήρια

«Η τρίτη φάση είναι ένα καινοτόμο σχήμα το οποίο έχει μια δυναμική καθώς ότι δεν έχει αξιοποιηθεί από τις άυλες ψηφιακές κάρτες έρχεται και προστίθεται τους επόμενους μήνες. Στόχος μας ήταν να διοχετεύσουμε τον κόσμο τους μήνες που δεν είναι έντονη η δραστηριότητα, δηλαδή Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο» δήλωσε ο κ. Τριαντόπουλος.

Τον μήνα Σεπτέμβριο προστίθενται άλλες 2.000 κάρτες που δεν αξιοποιήθηκαν στην Εύβοια φτάνοντας συνολικά τις 9.400 κάρτες και 4.400 για τη Σάμο.

«Οι κάρτες της Βόρειας Εύβοιας αντιστοιχούν σε 150 € η κάθε μία τις οποίες ο πολίτης μπορεί να αξιοποιήσει σε καταλύματα, εστιατόρια, μεταφορές. Για την Σάμο το ποσό είναι 300 € λόγω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης», είπε ο κ. Τριαντόπουλος.

«Έχουμε περισσότερες από 13.800 άυλες ψηφιακές κάρτες που θα είναι προς διάθεση στις 25 Αυγούστου, με κόστος 2,7 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά είναι ένα κίνητρο για να επισκεφτεί ο κόσμος τα δύο αυτά νησιά που έχουν πληγεί», δήλωσε ο υφυπουργαός παρά των Πρωθυπουργό.

Όσον αφορά τη συμμετοχή στο North Evia – Samos Pass δεν απαιτούνται εισοδηματικά κριτήρια με μόνη προϋπόθεση να μην είναι κάτοικοι της περιοχής.

Εξαντλήθηκε το Evia Pass

«Χαμογελάμε φέτος. Έχει ανατραπεί το δυσάρεστο κλίμα που υπήρχε. Βοήθησε πάρα πολύ το Evia Pass τους προηγούμενους μήνες και εξαντλήθηκε πάρα πολύ γρήγορα. Ήταν πολύ καλή η κίνηση που έκανε η κυβέρνηση. Τον Αύγουστο πολλά Pass δεν μπόρεσαν να αξιοποιηθούν γιατί υπήρχαν αυξημένες πληρότητες» δήλωσε ο Μιλτιάδης Χέλμης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας – Καρύστου.

Και όπως τόνισε το πρόγραμμα αυτό, ενόψει και της ανασυγκρότησης της περιοχής μετά τις περυσινές καταστροφικές πυρκαγιές, «πρέπει να σταθεί αφορμή για να αναβαθμιστεί συνολικά το τουριστικό προϊόν».

Μεγάλη η τόνωση για τη Σάμο

Καλύτερα εξελίσσεται η τουριστική περίοδος στη Σάμο σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με τον Γιώργο Χατζηδημητρίου, αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, ο οποίος δήλωσε ότι λειτούργησε θετικά η βοήθεια μέσω του προγραμματος επισημαίνοντας ότι η Σάμος έχει περάσει πολλά δεινά τα τελευταία χρόνια.

«Ήταν φοβερή βοήθεια το Samos Pass για εμάς και ιδιαίτερα αυτό που περιμένουμε για τον Σεπτέμβρη, για τον οποίο έχουν μεταφερθεί κάποιες κάρτες που δεν χρησιμοποιήθηκαν τον Σεπτέμβρη» είπε ο κ. Χατηζηδημητρίου αποκαλύπτοντας ότι τα 4.400 καρτών που καταλαβαίνεται πόση τόνωση είναι για το νησί.

«Τα πρώτα δείγματα της Fraport μάς δίνουν μία αύξηση 37% των αφίξεων σε σχέση με το 2021» είπε ο κ. Χατζηδημητρίου.

Πηγή: cnn.gr