Μια βραδιά με τη Φωτεινή Βελεσιώτου έκρυβε το Φεστιβάλ Πολυγύρου, στη σκάλα των Ψακουδίων το βράδυ της Πέμπτης.  Το κοινό ταξίδευσε στη δισκογραφία της Φωτεινής, τις Μέλισσες, τα Διόδια αλλά και νεότερα τραγούδια, στο παλιό καλό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι, από Καλδάρα, Ζαμπέτα, Τσιτσάνη και Άκη Πάνου έως Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Ξαρχάκο, Λοΐζο, Άσιμο και Σαββόπουλο. Ωστόσο, δεν έλειψαν και επιτυχίες νεότερων δημιουργών όπως του Σωκράτη Μάλαμα, του Θανάση Παπακωνσταντίνου αλλά και άλλων.

Σε δηλώσεις της στη Σουζάνα Καζάκα και στο Xalkidikpolitiki η αγαπημένη ερμηνεύτρια μίλησε για την αδυναμία που έχει στη Χαλκιδική και την ηρεμία που νιώθει η ίδια όταν επισκέπτεται το νομό, ερχόμενη από Αθήνα, παρά τους πολυάριθμους τουρίστες που κατακλύζουν την περιοχή. “Είναι ωραίο να βλέπεις ανθρώπους ζωντανούς. Η χαρά μου δεν περιγράφεται. Γυρνάμε όλη την Ελλάδα και ερχόμαστε πάλι σε επαφή με τον κόσμο. Στον Πολύγυρο έχω φίλους καρδιάς με βιώματα από τα παιδικά μου χρόνια, που μοιραζόμαστε τα παλιά και τα νέα μας. Εγώ θα πω ότι όσο αντέχουν τα πόδια μου και η ψυχή μου θα τραγουδάω με την ίδια ζέση που ξεκίνησα“, δήλωσε.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου με τη νέα της δισκογραφική δουλειά στις αποσκευές και πλήρως ανανεωμένη μπάντα, για μια ακόμα φορά, διασχίζει την Ελλάδα από άκρη σ’ άκρη ερμηνεύοντας αυτά που αγαπάει.