Ο τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και μεταξύ άλλων κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Εισαγγελείς στην Αργεντινή συνέδεσαν τον άλλοτε σταρ της όπερας Πλάθιντο Ντομίνγκο με εγκληματική ομάδα στο Μπουένος Άιρες, η οποία αποτελούσε βιτρίνα για τη σεξουαλική εκμετάλλευση, μεταξύ άλλων ανηλίκων, καθώς και για άλλα εγκλήματα.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία πραγματοποίησε 50 εφόδους κατά της ομάδας BA, η οποία λειτουργούσε με την επωνυμία Buenos Aires Yoga School, και συνελήφθησαν 19 άτομα.

Πολυάριθμα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια στη Λατινική Αμερική έχουν μεταδώσει αποσπάσματα ηχογραφήσεων, που αποκτήθηκαν με υποκλοπή, και περιλαμβάνουν τη φωνή ενός άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είναι ο Ντομίνγκο και κάνει σχέδια με μέλη του φερόμενου ως εγκληματικού κυκλώματος. Οι ημερομηνίες αυτών των ηχογραφήσεων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Από το 2019 περισσότερες από 20 γυναίκες έχουν εμφανιστεί δημοσίως με ισχυρισμούς περί ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά του Ντομίνγκο. Ως αποτέλεσμα αυτών των κατηγοριών, ο Ντομίνγκο χώρισε τους δρόμους του με τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης και παραιτήθηκε από το ρόλο του ως γενικός διευθυντής της Όπερας του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια. Τον Μάρτιο του 2020, το όνομα του Ντομίνγκο αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα νεαρής καλλιτεχνικής σταδιοδρομίας στην Εθνική Όπερα της Ουάσινγκτον στην Ουάσινγκτον, όπου διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής και αργότερα γενικός διευθυντής από το 1996 έως το 2011.

Σε ένα απόσπασμα από τις ηχογραφήσεις των υποκλοπών από την Αργεντινή, ένας άνδρας που σύμφωνα με τους εισαγγελείς είναι ο Ντομίνγκο ακούγεται να μιλάει με τη “Μέντι”, μια γυναίκα με την οποία φέρεται να κάνει σχέδια για σεξουαλική επαφή. Στην κασέτα, ο άνδρας περιγράφει λεπτομέρειες για τα σχέδιά του να φύγει από ένα δείπνο χωριστά από τους πράκτορες και άλλους εκπροσώπους του, για να διαφύγει της προσοχής τους, ώστε να μπορέσει να τη συναντήσει. Ένα άλλο απόσπασμα περιλαμβάνει την “Mέντι” να τηλεφωνεί στον φερόμενο ως αρχηγό του εγκληματικού κυκλώματος, τον Juan Percowicz, για να γιορτάσει ότι έχει επιβεβαιώσει τα σχέδιά της με τον άνδρα, τον οποίο αναφέρει ως “Πλάθιντο”.

Ο γεννημένος στην Ισπανία 81 ετών σήμερα Ντομίνγκο ήταν παλαιότερα ένας από τους πιο αξιόπιστους αστέρες της όπερας και ήταν παγκοσμίως γνωστός χάρη στη συμμετοχή του στους “Τρεις Τενόρους” μαζί με τους Χοσέ Καρέρας και τον αείμνηστο Λουτσιάνο Παβαρότι.

Η καριέρα του Ντομίνγκο στο εξωτερικό επέζησε των καταγγελιών για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά: τους τελευταίους μήνες επανεμφανίστηκε για παραστάσεις σε όλη την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή και παραμένει πρεσβευτής της μάρκας Rolex για τα ρολόγια.

Πηγή: athensvoice