Κατακλύστηκε από κόσμο η πλατεία των Έξι Βρύσεων στον Πολύγυρο, κατά την πρώτη βραδιά των τριήμερων  Αυγουστιάτικων Εκδηλώσεων που διοργανώνουν ο δήμος Πολυγύρου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

Οι «Γευστικές και Μουσικές Διαδρομές» άνοιξαν με τη συναυλία των ΟΝΙRAMΑ ενώ παράλληλα ξεκίνησαν η Έκθεση και Προώθηση τοπικών προϊόντων, οι γευστικές δοκιμές, οι ντόπιες μαγειρικές, και το street food festival.

Τη βραδιά προλόγισε η ιδιοκτήτρια του Xalkidikipolitiki Σουζάνα Καζάκα, και χαιρέτισαν η πρόεδρος του Δ.Σ. Πολυγύρου Μαρία Σαράντη, και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ζαγγίλας, καλωσορίζοντας τον κόσμο στις εκδηλώσεις που τόσο αγαπήθηκαν, όπως είπαν, μέχρι σήμερα.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το διήμερο:

  • Σάββατο 20 Αυγούστου, συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά, τον οποίο και θα τιμήσει ο Δήμος Πολυγύρου για τα 50 χρόνια προσφοράς του στο ελληνικό τραγούδι.
  • Κυριακή 21 Αυγούστου, συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν πάνω από 10 πολιτιστικοί σύλλογοι και αντίστοιχος αριθμός παραγωγών τοπικών αγαθών.

Στο γευστικό κομμάτι του τριημέρου το Σάββατο και την Κυριακή θα μαγειρέψουν οι Γιώργος Παλισίδης, Ελπίδα Μορφούλη και Γιώργος Μελανδίνος, με το μενού του Σαββάτου να περιλαμβάνει αλμυρούς λουκουμάδες με ελιά και φέτα Βαλμά και “Τσίπτεηλ” εναλλακτικό κοκτέιλ με τσίπουρο ντόπιο, μέλι Πολυγύρου και καρπούζι. Το μενού της Κυριακής περιλαμβάνει Πολυγυρινά “κλίκια”.

Όλες οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στην Πλατεία των Έξι Βρύσεων, εκεί που όλη η πόλη ανταμώνει.