Η 19χρονη αθλήτρια από τη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής έφερε το τέταρτο χρυσό μετάλλιο της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, χαρίζοντας μια τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα και τη Χαλκιδική.

Η τρομερή ακοντίστρια που έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ στις μικρότερες ηλικίες έχει βαλθεί να κάνει το ίδιο και στις κατηγορίες των γυναικών. Ήταν ένας μυθικός τελικός για την Ελίνα καθώς πρόκειται για μια από τις κορυφαίες αθλήτριες του ελληνικού στίβου και μάλιστα θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως το μέλλον της ανήκει, καθώς η Τζένγκο έχει όλα τα προσόντα για να μεγαλουργήσει τα χρόνια που έρχονται.

Στον τελικό του ακοντισμού, η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ εκτόξευσε το ακόντιο στα 65,81μ. στη δεύτερη της προσπάθεια, βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ και “σφραγίζοντας” το χρυσό μετάλλιο στην παρθενική παρουσία της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στην κατηγορία των  γυναικών.

Η Τζένγκο έγινε η τρίτη Ελληνίδα που στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, μετά τις Άννα Βερούλη (Αθήνα) και Μιρέλα Μανιάνη (2002, Μόναχο).

“Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα”

“Είμαι χαρούμενη και πολύ συγκινημένη, δεν ξέρω τι να πω. Πίστεψα πολύ σε εμένα και το έκανα, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα για μένα. Την περίμενα την 65άρα βολή, ειδικά μετά την πρώτη βολή. Όλα τα παιδιά μού έδωσαν τρομερή ενέργεια, όλοι οι συναθλητές μου, μού είπαν πριν φύγω ότι με περιμένουν μετά στο ξενοδοχείο για σαμπάνιες και τέτοια”, ανέφερε η πρωταθλήτρια από τη Χαλκιδική στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τις επιδόσεις της.

Η 65αρα βολή και η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών 

Η Ελίνα Τζένγκο κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τρομερή βολή στα 65.81μ και είναι η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα. Η επίδοση της αυτή είναι η κορυφαία φέτος στην Ευρώπη και πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών Κ23, αφού το προηγούμενο ήταν το 65.41μ., που κατείχε η ίδια από το μίτινγκ της Οστράβα. Η Τζένγκο την περασμένη χρονιά αγωνιζόταν στην κατηγορία Κ20 και κατέκτησε μάλιστα το χρυσό στο Ευρωπαϊκό και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Φέτος, μόλις στην πρώτη της χρονιάς στην κατηγορία γυναικών κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η αγκαλιά με τον άνθρωπό της… τον Γιώργο Μποτσκαρίωβ 

Δεν είναι μόνο προπονητής για όλα αυτά τα παιδιά του Κενταύρου Νέας Καλλικράτειας, είναι ο αθλητικός τους… πατέρας. Η αγκαλιά της Ελίνας μετά την δεύτερη βολή και τα 65.81μ και η συγκίνηση και η χαρά που νιώθουν αμφότεροι, τα λέει όλα. Μαζί σε όλα, στις χαρές, στις λύπες, στις διακρίσεις, τώρα και στην μεγαλύτερη διάκριση, ως την επόμενη.

Η υποδοχή στο ξενοδοχείο και τα… ΟΛΕ ΟΛΕ χαράς 

Μια ακόμη υποδοχή επιφύλασσαν τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής που βρίσκεται η Ελλάδα. Υποδοχή στην Ελίνα Τζένγκο και στον Γιώργο Μποτσαρίωβ, που χθες είχαν την τιμητική τους.