Στην κορυφή της Ευρώπης η Ελίνα Τζένγκο και ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, εξέφρασε τα συγχαρητήρια του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δημάρχου Νέας Προποντίδας, Μ. Καρρά:

Τα ειλικρινή και θερμά μου συγχαρητήρια στην Ελίνα Τζένγκο, που από χθες βρίσκεται στην κορυφή του ακοντισμού στην Ευρώπη. Ήταν θέμα χρόνου. Όλοι το πιστεύαμε, όλοι το περιμέναμε. Μία βολή στα 65,81 μ. της χάρισε το χρυσό μετάλλιο και σε όλους εμάς απίστευτη χαρά και περηφάνια. Η αγωνιστικότητα, η μαχητικότητα, το πείσμα και η σκληρή δουλειά της, έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα. Εύχομαι ολόψυχα συνέχεια των αθλητικών επιτυχιών, καθώς η Ελίνα για τον χαρακτήρα, το ήθος και την ευγένειά της έχει κατακτήσει το χρυσό εδώ και χρόνια.

Δεν θα μπορούσα μη συγχαρώ και τον άνθρωπο, που είναι η ψυχή του τμήματος στίβου του Α.Σ. Κένταυρος στη Ν. Καλλικράτεια, τον προπονητή Γ. Μποτσκαρίωβ. Ακούραστος, πρόθυμος, ταλαντούχος, είναι αδιαμφισβήτητα ο προπονητής των επιτυχιών.

Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής η δημοτική αρχή θα υποδεχτεί την αθλήτρια και τον προπονητή για την απόδοση τιμών στο Δημοτικό Κατάστημα Ν. Καλλικράτειας, την ημέρα άφιξης της αποστολής, την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022, περίπου στις 6 και μισή το απόγευμα.