Ο Χαλκιδικιώτης τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς, με καταγωγή από τα Δουμπιά, κλείνοντας πλέον 50 χρόνια καριέρας στο ελληνικό τραγούδι, τιμήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον Πολύγυρο από τον δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο, για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.

Την εκδήλωση προλόγισε η ιδιοκτήτρια του Xalkidkipolitiki Σουζάνα Καζάκα. Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος, κ. Ζωγράφος μοιράστηκε με τον κόσμο προσωπικές στιγμές και αναμνήσεις που έχει συνδέσει με τα τραγούδια του Μανώλη Μητσιά.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης από την πλευρά του, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον δήμο για την τιμή που του έκανε. Ο Μανώλης Μητσιάς ανέτρεξε στα νεανικά του χρόνια, τα τραγούδια που σιγοτραγουδούσε τότε σε περιοχές της γενέτειράς του και χαιρέτισε φίλους και ανθρώπους που είχε να συναντήσει καιρό.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, συνδιοργανωτής του τριημέρου «Γευστικές και Μουσικές Διαδρομές», Γιάννης Κουφίδης τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να προωθούνται τα τοπικά προϊόντα μέσα από ανάλογες διοργανώσεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς που συνεχάρη τον Μανώλη Μητσιά για την πολυετή παρουσία του στο ελληνικό τραγούδι, και παράλληλα αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Αντίστοιχα, τη σημασία της διοργάνωσης που προωθεί τα προϊόντα της Χαλκιδικής εξήρε και ο πολιτευτής της ΝΔ Γρηγόρης Τάσιος.

 

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη συναυλία του Μανώλη Μητσιά και τις γευστικές «διαδρομές» που ετοίμασαν οι Γιώργος Παλισίδης, Ελπίδα Μορφούλη και Γιώργος Μελανδίνος, με το μενού του Σαββάτου να περιλαμβάνει αλμυρούς λουκουμάδες με ελιά και φέτα Βαλμά και “Τσίπτεηλ” εναλλακτικό κοκτέιλ με τσίπουρο ντόπιο, μέλι Πολυγύρου και καρπούζι.