Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο των Αυγουστιάτικων Εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο δήμος Πολυγύρου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Οι «Γευστικές και Μουσικές Διαδρομές» έτυχαν απροσδόκητης αποδοχής από τον κόσμο και αγκαλιάστηκαν με μεγάλη αγάπη. Ήταν οι μουσικές συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, ήταν οι γευστικές «νότες» των σεφ με τοπικά προϊόντα, ήταν το μεράκι και η προσωπική δουλειά των διοργανωτών και των εθελοντών, που όλα μαζί συνετέλεσαν ώστε για τρεις ημέρες, όλη η Χαλκιδική να ανταμώσει στις Έξι Βρύσες στον Πολύγυρο.

Ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος θέλησε να βραβεύσει με τιμητικές πλακέτες τα πρόσωπα που συνετέλεσαν ώστε η διοργάνωση να διεξαχθεί άρτια και απρόσκοπτα με όλα τα στοιχεία που την κατέστησαν πετυχημένη.  Έτσι, το βράδυ της Κυριακής, βράβευσε την κ. Κυριακή Μελά, ψυχή και ιδρυτικό πρόσωπο του Λαογραφικού Μουσείου Πολυγύρου, αντιπρόεδρο του Εθελοντικού Ομίλου γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου. «Η κ. Κούλα Μελά είναι επί 50 χρόνια αφανής ηρωίδα της ίδρυσης και λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος δίνοντας την τιμητική πλακέτα στην κ. Μελά. Επιπλέον ο κ. Ζωγράφος βράβευσε την διοικήτρια του τμήματος Τροχαία Πολυγύρου κ. Σταυρούλα Γκουβαλάρη για τη συνδρομή της υπηρεσίας στην ασφαλή διεξαγωγή του τριημέρου στις Έξι Βρύσες.

Στο χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος μίλησε για εξαιρετικές βραδιές όλο το τριήμερο. «Όταν ενώνουμε δυνάμεις η αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, το Επιμελητήριο και όλοι, τότε γίνονται θαύματα», είπε.

Απευθυνόμενος στον κόσμο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για τη συνδρομή τους και είπε ότι μέχρι το Σάββατο μόνο επισκέφτηκαν τις εκδηλώσεις 4,5 χιλ. κόσμου.

Για την ανταπόκριση του κόσμου μίλησε η Έφη Κελιαφάνου, Σύμβουλος Κοινωνικών Δράσεων και Πολιτισμού του δήμου Πολυγύρου. «Δεν περιμέναμε να πάει τόσο καλά. Όλο το Φεστιβάλ Πολυγύρου έχει εξαιρετική απήχηση. Ο κόσμος είναι δίπλα μας και για τον κόσμο προσπαθούμε και κάνουμε κι εμείς όλες τις δράσεις. Προσπαθούμε να πετύχουμε προσεγμένες και ποιοτικές εκδηλώσεις», σημείωσε η κ. Κελιαφάνου.

Το βράδυ της Κυριακής έκλεισε με τη συναυλία της Ε. Τσαλιγοπούλου.

Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν στο τριήμερο

1) Καρναβαλικός Σύλλογος Διευρημένου Δήμου Πολυγύρου.

2) Σύλλογος Συσπείρωσης και Ψυχαγωγίας Γυναικών Πολυγύρου.

3) Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής.

4) Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Βραστάμων.

5) Πολιτιστικός Λαογραφικός Συλ. Γαλάτιστας “ Η ΓΑΛΑΤΕΙΑ”.

6) Σύλλογος Τεχνών Γαλάτιστας “ Οι Ανθεμούσες”.

7) Νίκη Πολυγύρου.

8) Σύλλογος Γυναικών Ορμύλιας “ Η ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ”.

9) Φιλοζωικό Σωματείο Πολυγύρου.

10) Πολιτιστ.- Μορφωτ. Και Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος Αγίου Προδρόμου.

11) Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιόχωρας “ Η ΕΛΠΙΣ”.

 

Οι παραγωγοί που συμμετείχαν στο τριήμερο

1) Πεγιά Παναγιώτα- Μελισσοκομικά προϊόντα.

2) Παπακωνσταντίνου Στέλλα- Αρωματικά φυτά και βότανα.

3) Μπύρα VALTINGER

4) Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαλάτιστας.

5) Τσαλδάρη Δήμητρα (Μελοιδα)- Μέλι και Παράγωγα μελιού.

6) Ζώτου Ελένη – Golden tree- Προϊόντα Λαδιού κι Ελιάς.

7) Μπουναρέλης Γεώργιος- Ελιές και προιόντα ελιάς.

8) Μελανδίνος Γεώργιος – Χειροποίητες Πίτες- Περεκ.

9) Βαλμάς Τυροκομικά προιόντα.

10) Ελληνικά Γαλακτοκομεία Όλυμπος- Νερό Δουμπιά.

Ξηροί καρποί Άριστον.

Βαλμάς- Τυροκομικά.

Γαλακτοκομεια Όλυμπος.

Νερό Δουμπιά.ΕΔΩΣΑΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Μεγάλοι Χορηγοί της διοργάνωσης

Όμιλος Μυτηληναίου- Protergia

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ.

Hengas-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ.

Ξενοδοχεία

Philoxenia

Blue Dolphin

Ikos resorts

Sani resort