Η αντιπολεμική τραγωδία του Σοφοκλή, «Αντιγόνη», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις (Cezaris Graužinis) έρχεται στην Χαλκιδική!

Συγκεκριμένα, θα ανέβει στο Ανοιχτό θέατρο Νέων Μουδανιών σήμερα Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 για το Φεστιβάλ Θάλασσας 2022.

Ανατρεπτική και πολυαναμενόμενη, θεωρείται από το κοινό και τους κριτικούς το μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού και θα πραγματοποιήσει καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Μια σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας με ένα ανατρεπτικό πρωταγωνιστικό καστ.

Αντιγόνη η Έλλη Τρίγγου. Κρέοντας ο Βασίλης Μπισμπίκης. Και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης Κορυφαίος του Χορού.

Η ιστορία:

Η αιώνια πάλη, η δύναμη και η αδυναμία, το δίκαιο και το άδικο αντιπαραβάλλονται στην Αντιγόνη καθώς η  κατάρα που έχει πέσει στη γενιά των Λαβδακιδώνακολουθεί τους γιους του Οιδίποδα.

Οι δυο γιοι του συγκρούονται για τη διαδοχή. Και, ενώ ο Ετεοκλής μένει να κυβερνά τη Θήβα, ο Πολυνείκης, εξόριστος, ξεσηκώνει στρατό από το Άργος για να επιτεθεί στην πόλη.

Στην μάχη που δίνουν για την εξουσία ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης, σκοτώνονται αμφότεροι. Τελευταίοι κρίκοι της αλυσίδας, η Αντιγόνη και η αδερφή της Ισμήνη, οι μόνες που απέμειναν ζωντανές.

Tην επόμενη του Εμφυλίου στη Θήβα, οι χθεσινοί προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις μέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας.

Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με στόχο να εδραιώσει την εξουσία του,εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές. ”Γιορτάζει” και η νεαρή Αντιγόνη· μια γιορτή ανυπακοής, που την φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας.

Αλλά και η νεαρή Αντιγόνη έχει επίσης γιορτινή διάθεση. Η γιορτή της είναι εσωτερική, προσωπική, μοναχική, μια γιορτή ανυπακοής, φωτισμένη με τον ενθουσιασμό της αντίστασης στην ηθική του «πολιτικού πραγματισμού» της ανδρικής εξουσίας.

Μετά την είδηση για μια πράξη πρωτοφανούς ανυπακοής στις εντολές του Κρέοντα – μια απόπειρα ταφής του νεκρού σώματος του ”προδότη” Πολυνίκη, το γλέντι των ξέφρενων ανδρών αρχίζει να παίρνει μια διάσταση γκροτέσκα, σχεδόν σουρεαλιστική, και μετατρέπεται σε μια έρευνα για το έγκλημα της Αντιγόνης, μια θανάσιμη σύγκρουση φύλων, γενεών, ηθών και ιδεολογιών..

Η Αντιγόνη συλλαμβάνεται. Καταδικάζεται από τον Κρέοντα σε θάνατο. Ωστόσο, από τη στιγμή που ξεστομίζει τη θανατική της καταδίκη, ο Κρέων βαδίζει ήδη στον δρόμο που οδηγεί προς την καταστροφή του.

Συντελεστές:
Μετάφραση Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία Cezaris Graužinis
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία Kenny McLellan
Μουσική σύνθεση Δημήτρης Θεοχάρης
Χορογραφία Edgen Lame
Φωτισμοί Αλέκος Γιάνναρος

Πρωταγωνιστούν
Έλλη Τρίγγου (Αντιγόνη)
Βασίλης Μπισμπίκης (Κρέων)
Ιεροκλής Μιχαηλίδης (Κορυφαίος του Χορού)
Γιώργος Παπαγεωργίου (Άγγελος)
Δανάη Μιχαλάκη (Ισμήνη)
Χρήστος Σαπουντζής (Τειρεσίας)
Κώστας Κορωναίος (Φύλακας)
Στρατής Χατζησταματίου (Αίμων)
Μαρίνα Αργυρίδου (Ευριδίκη)
Γιάννης Μαστρογιάννης (Χορός)
Περικλής Σιούντας (Χορός)

Πληροφορίες

Θέατρο: «Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Αμφιθέατρο νέων Μουδανιών-Φεστιβάλ Θάλασσας 2022
Μουδανιά, Χαλκιδική
Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 στις 21:00

Εισιτήρια:
Τιμές εισιτηρίων
20€ κανονικό
17€ Φοιτητικό, Μαθητικό, Άνω των 65, Ανέργων

Προπώληση
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr