Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τον πνιγμό της 6χρονης στην παραλία Καλαμάκι, στην Κορινθία.

Ο ψαροντουφεκάς που ανέσυρε το άτυχο παιδί δήλωσε ότι η 6χρονη φορούσε ρούχα όταν την εντόπισε. Ο πατέρας του κοριτσιού οδηγήθηκε χθες, Τρίτη, στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Ο 42χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Ο πατέρας, που είναι σε διάσταση με τη μητέρα του κοριτσιού, πήρε την κόρη του για να πάνε στην παραλία. Το παιδί δεν ήξερε κολύμπι και φορούσε σωσίβιο. Κάποια στιγμή, ενώ βρίσκονταν σε απόσταση 10-15 μ. από την ακτή, πλησίασε δεμένη βάρκα, προκειμένου να ανεβάσει την κόρη του σε αυτή, είπε στους Λιμενικούς, σύμφωνα με το Star. Όμως, η 6χρονη Αμέλια του γλίστρησε και της έφυγε στο σωσίβιο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στον βυθό. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να βουτήξει για να σώσει το παιδί, επειδή πάσχει από άσθμα.

«Έφυγε το παιδί από το χέρι και μετά δεν μπορούσε να πάει εκεί να το βγάλει», δήλωσε η συντετριμμένη μητέρα του κοριτσιού στο Star. Ερωτηθείσα σχετικά, επιβεβαίωσε ότι ο 42χρονος πάσχει από άσθμα, όπως και ότι η κόρη τους δεν ήξερε κολύμπι.

«Φορούσε ρούχα» 

Το παιδί ανέσυρε από το νερό ο ψαροντουφεκάς Παύλος Μπουνάς. «Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολυμπούσα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και κοιτάω πάνω. Κουνιόντουσαν χέρια και πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή», περιέγραψε μιλώντας στο Star.

«Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο, βλέπω ότι είναι παιδί. Βγάζω το κεφάλι από το νερό και φωνάζω στη γυναίκα μου: “Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί”. Βούτηξα ξανά, πιάνω το παιδί από το χέρι, το βγάζω έξω και με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, το παιδί ξεκίνησε να βγάζει νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο», συμπλήρωσε ο κ. Μπουνάς.

Ερωτηθείς τι φορούσε το κορίτσι όταν το ανέσυρε, είπε ότι το βρήκε με ρούχα. «Φορούσε δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα αμάνικη. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό. Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 5-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση», συμπλήρωσε.

Πηγή: lifo